Kars’ta Dolu Kışı Hatırlattı!

Kars’ta Dolu Kışı Hatırlattı!

Kars'ta etkili olan şiddetli yağmur ve dolu karayolu ulaşımlarını olumsuz etkiledi. Bir anda doluya yakalanan sürücüler akaryakıt istasyonlarına sığınırken, Susuz, Arpaçay, Akyaka ilçeleri de dolu ve yağmura teslim oldu.

 Kars’ta Dolu Kışı Hatırlattı!

Kars’ta etkili olan şiddetli yağmur ve dolu karayolu ulaşımlarını olumsuz etkiledi. Bir anda doluya yakalanan sürücüler akaryakıt istasyonlarına sığınırken, Susuz, Arpaçay, Akyaka ilçeleri de dolu ve yağmura teslim oldu.

Akşam saatlerinde etkili olan yağmur şiddetini bir anda artırınca adeta göz gözü görmez oldu. Sürücüler sis farlarıyla karayolunda saatte yaklaşık 20 kilometreyle ilerlemek zorunda kalırken, polis ekipleri de kritik bölgelerde önlem alarak sürücüleri olumsuz hava koşullarına karşın dikkatli olmaları konusunda uyardı. Şiddetini artıran yağmur kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Akyaka, Arpaçay ve Susuz istikametinden Kars şehir merkezine doğru gelen dolu özellikle de karayolunda sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücülerden bazıları araçlarını yol kenarına çekerken bazıları da akaryakıt istasyonlarına sığınarak dolunun dinmesini bekledi.

Yaklaşık 10 dakika etkili olan fırdık büyüklüğündeki dolunun geride bıraktığı araziler ise adeta beyaza büründü. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler