Kars'ta Dört Bir yandan 'Mert' Sesleri Yükseldi

Kars'ta Dört Bir yandan 'Mert' Sesleri Yükseldi

Kars'ta 9 yaşındaki Mert'in kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülmesi ve halen fail yada faillerinin bulunamamasını protesto eden yaklaşık 6 bin kişi Emniyet Müdürlüğü binasına yürümek isterken Tomalı barikatla karşılaştılar.

Kars'ta Dört Bir yandan 'Mert' Sesleri Yükseldi

Kars’ta 9 yaşındaki Mert’in kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülmesi ve halen fail yada faillerinin bulunamamasını protesto eden yaklaşık 6 bin kişi Emniyet Müdürlüğü binasına yürümek isterken Tomalı barikatla karşılaştılar.

Şiddetli yağmur altında Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, Mert Aydın’ın ailesinin oturduğu İstasyon Mahallesine taziye ziyaretinde bulundu. İlkokul öğrencisi Mert’in öldürülmesine tepki gösteren ve slogan atan göstericileri Kars eski Belediye Başkanlarından Naif Alibeyoğlu ve İl Müftüsü Mehmet Genç ikna ederek dağılmalarını sağladı.

Ancak gruplar halinde valilik ve emniyet müdürlüğüne yürüyenler, katilin bulunmasını istedi. Faikbey Caddesi üzerinde koşarak emniyet müdürlüğüne gitmek isteyen grup, Tomalı barikatla karşılaştı. Yürümekte ısrar eden gruba panzerden su sıkıldı. Bu bile grubu durdurmaya yetmeyince olay yerine gelen Emniyet Müdürü Ercan Çakmak panzer üzerine çıkarak kalabalığı ikna etmeye çalıştı.

Konuşmaların ardından grup valiliğe doğru hareket etti. Vali Eyüp Tepe de halkı sükûnete davet ederek, katilin bulunması için gerekli bütün çalışmaları sürdürdüklerinin bilinmesini istedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler