Kars'ta Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı

Kars'ta Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı

Kars'ta Dünya Hayvanları Koruma Günü bir dizi etkinlikle kutlandı.

Volkan KARABAĞ

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne tedavisi tamamlanan kartal ve iki kızıl şahin, Vali yardımcıları Muhammed Enes Çıkrık ve Muhammet Furkan Tuna'nın katılımıyla, Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ekiplerince Kars Kalesi Tabyalar mevkiinde doğaya salındı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri ise öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak ve hayvan hakları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Arpaçay ilçesi Okçuoğlu İlkokulu öğrencilerine bilgilendirme yaptı. Etkinlik kapsamında ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek arama kurtarma köpeği “Lady” tarafından gösteri yapıldı.

Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arpaçay ilçemizin Okçuoğlu Köyü'nde görev yapan öğretmenimizin daveti üzerine 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde miniklerimizi can dostlarımızla buluşturan jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Hayvan Sağlığı Mobil Aracı hizmete girdi

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde İl Özel İdaresi tarafından "Hayvan Sağlığı Mobil Aracı" da hizmete girdi.

Vali Öksüz, “Dünyayı paylaştığımız dostlarımızı seviyoruz, önemsiyoruz, haklarını koruyoruz, koruyacağız.  İl Özel İdaremizce şehrimize kazandırdığımız "Hayvan Sağlığı Mobil Aracı" Gazi Kars'ımıza hayırlı olsun.” iİfadesini kullandı.

90227969-56c5-42d2-a166-b1717fbc2300.jpegdc80b0c3-0501-4fa3-a719-22bd4e2e55df.jpegfep3o9fwqa4pnj1.jpegfep3okbwqbuqye9.jpegfeocuqlxgais9cs.jpegfeocvduwqaihacx.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler