Kars'ta Eğitim Seviyesi ve Nedenleri!

Kars'ta Eğitim Seviyesi ve Nedenleri!

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kars'ta ki eğitim seviyesini olumsuz etkileyen faktörün eğitim veren kişilerden kaynaklanmadığını ve buna başka birçok faktörün neden olduğunu vurguladı.

Kars'ta Eğitim Seviyesi ve Nedenleri!


Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kars’ta ki eğitim seviyesini olumsuz etkileyen faktörün eğitim veren kişilerden kaynaklanmadığını ve buna başka birçok faktörün neden olduğunu vurguladı.

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış yaptığı açıklamada Kars’ın eğitim durumunu belirlemek için yapılan sıralamayı doğru bulmadığını belirtirken şunları söyledi. “Eğitimde ki sıralamayı doğru bulmuyorum. Sıralama yapmadan önce bulunduğumuz yerin şartlarını iyi bilmek gerekiyor. Biz il olarak eğitimde iddia ediyorum başarılıyız. Öğretmen devamsızlığı olumsuz kış şartlarına rağmen çok düşük. Öğretmenlerimizi kutluyorum. Okul ortamlarımız huzurlu. Öğrenci disiplin olayları Türkiye ortalamasının çok altında, yani öğrencilerimizin olumsuz davranışları çok az. Ne var ki İlimizde yaşanan göç, eğitimi olumsuz etkiliyor. Sevindirici olan şu, artık Karslılar Kars'ta yaşamaktan mutlu, yani göçte duraklama var. İnşallah tersine bir göç başlayacağını ümit ediyorum." dedi. Sözlerini şöyle sürdürdü: "Anne-babalar çocuklarını okutmak istiyorlar ama hala ulaşım ve barınma sorununu tam olarak çözebilmiş değiliz. Yeni kız ve erkek yurtlarına ihtiyacımız var. Öğretmenlerimiz ortalama 1,5 yıl Kars'ta kalıyorlar. Devlet olarak öğretmenlerimizi burada daha fazla tutmanın yollarını bulmalıyız. Öğretmenlerimiz çevreyi tanıyor, mesleği tanıyor, öğrenciyi tanıyor tam verim alacağımız zaman gidiyor."

ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPAN BÜTÜN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM


Alkış “ Ben bu coğrafyada zor şartlarda eğitim veren bütün öğretmen arkadaşlarımı kutluyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu insanlar aldıkları paranın yarısına yakınını yakıt parası olarak harcıyorlar. Soğukta karda kışta ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını iyi biliyorum” dedi.

 

İl genelinde 4400 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu da belirten Alkış “ şuan il genelinde 3500 öğretmen görev yapmaktadır. 700 öğretmen geçen dönem tayin olup gitti. Bu yıl ise 916 öğretmen atanarak göreve başladı, aradaki açık herhangi bir sorun yaratmıyor. Bizim için en elzem ise konu, 200 sınıf öğretmenine ihtiyaç duyuyoruz oda çözülürse hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Kars’ta İki sene önce okul çağında ki çocukların, yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde okula devam etme durumu % 48 iken şuan bu durum % 80’e çıkmış durumdadır” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler