Kars'ta ekimler başladı

Kars'ta ekimler başladı

Kars'ta yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte bostanlık ekimlere başlandı.

Kars'ta ekimler başladı

Kars’ta yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte bostanlık ekimlere başlandı.

Kentte kışlık ve yazlık sebze tüketimi için vatandaşlar kendi bahçe ve tarlalarında bostan ekiyorlar. Bostanlık eken vatandaşlar genellikle soğan, maydanoz, marul, ıspanak, patates, havuç ve lahana gibi sebzelerine daha çok ilgi gösteriyorlar. Vatandaşlar içinde bulunduğumuz Mayıs ayı sonuna kadar bostan ekimlerini tamamlayacaklar.

25 yıldır Artvin Yusufeli ilçesinden gelerek bostancılık yapan Mehmet Özay, “Her yıl Kars’a geliyorum. Yaklaşık 25 yıldır buradan arazi kiralayıp bostancılık yapıyorum. Bu yılda geldim ve Mayıs ayının sonuna kadar bostan ekimi yapacağım. Ektiğim bostanlıkları Kars’ta satıyorum. Bu yılda elde edeceğim bostanlık ürünleri burada satıp memleketime gideceğim.” dedi.

Özay daha sonra şunları söyledi:

“Bostan ekimine bir haftadır başlamışız. Soğan, ağaç otu, maydanoz, patates, reyhan ektik. Lahananın bir kısmını ektik geriye kalanı ekmek için yerini hazırlıyoruz. Şuan Kars’ta bostancılık başladı, ayın sonuna kadar ekim işinin bitmesi lazım. Biz 25 dönüm kadar yer ektik. Ne kadar ürün elde ederiz bilemem, Allah’ın vergisi ama 60-70 ton lahana, patates olur diye tahmin ediyorum. 3 bölgede Ağrı, Kars, Erzurum olmak üzere 45 yıldır bu işi yapıyorum. Bir sene Niksar’da yaptım, patatesi onlara biz öğrettik. Dedemle gitmiştik, patatesin ismini bilmiyorlardı şimdi Türkiye çapına 1 sezon boyunca patates veriyorlar. Asıl bostanı bu memlekete getiren biziz. Kars’ta bostancılığın yapana getirisi vardır. Suyun bol olduğu yerlerde yapılabilir. Bu yıl kuraklık var ama 1 haftadır güzel yağmur yağdı, telafi etmesi lazım bu kuraklığı. Biz suyu Kars Çayı’ndan motorlarla sağlıyoruz. 2-3 tane işçimiz var. Haftanın 2-3 günü iş olduğu zaman gidip geliyorlar.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler