Kars'ta Ekipman Desteği Alacakların Dikkatine!

Kars'ta Ekipman Desteği Alacakların Dikkatine!

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Makine-Ekipman Desteği Hibe Sözleşmesi imzalamaya hak kazanan üreticilerin 2 Eylül 2013 Pazartesi günü evraklarıyla birlikte kuruma gelmeleri çağrısında bulundu.

Kars'ta Ekipman Desteği Alacakların Dikkatine!


-MAKİNE-EKİPMAN DESTEĞİ HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALAMAYA HAK KAZANAN ÜRETİCİLERİN DİKKATİNE!

-2 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ SÖZLEŞMELERİNİ İMZALAMAK İÇİN EVRAKLARIYLA BİRLİKTE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE GİTSİNLER

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Makine-Ekipman Desteği Hibe Sözleşmesi imzalamaya hak kazanan üreticilerin 2 Eylül 2013 Pazartesi günü evraklarıyla birlikte kuruma gelmeleri çağrısında bulundu.

Sözleşme imzalayacak olan üreticilerin isimlerinin kurumda askıda bulunduğunu ve ayrıca kurumun internet sitesinde yayınlandığını belirten Düzgün, buralarda isimlerini görenlerin Pazartesi günü gerekli kontrollerin ardından atılan imzalarla birlikte makine ve ekipmanlarının teslim edileceğini ifade etti.

Kars’ın Türkiye’de makine ekipman desteğinde en fazla destek alan il olduğunu vurgulayan Düzgün, bu konuda Kars’ın şanslı olduğunu çünkü son 6 yılın en fazla destek verilen yılının bu yıl olduğunu kaydetti.

Amaçlarının üreticiye yardımcı olmak ve daha fazla daha kaliteli ürün almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Düzgün, “Vatandaşın daha fazla ürün elde etmesi, üretimini teknik manada geliştirmesi için yüzde 50 hibe desteği olarak makine ekipman desteği uygulanmaktadır. Son 6 yıldır olduğu gibi bu yıl da yine geçtiğimiz haftaya kadar makine ekipman desteği için biz başvuruları aldık, değerlendirmelerimizi yaptık. Bu seneki değerlendirmeler sistem üzerinden vatandaşın puanına göre yapılıyor. Arazi varlığıdır, hayvan varlığıdır, daha önceki yıllarda desteklenip desteklenmediğidir bu sınıflamaya, sıralamaya göre puanlandırılmış ve sistem üzerinden otomatik olarak hazırlanmış ve desteğe tabi olanlar bakanlığın bize uygun bulduğu fiyat üzerinden açıklanmıştır. Şu anda listeler askıya çıkarıldı bundan sonra da Pazartesi günü de destek almaya hak kazananlar ile sözleşmeler imzalanacak. Bunun için de vatandaşlarımızı pazartesi günü kurumumuza bekliyoruz.” dedi.

Düzgün daha sonra şunları söyledi:

“Biz bu yıl yani 2013 yılı makine ekipman desteği olarak 81 vilayetin içerisinde bakanlığımızın hakikaten fazlasıyla bize ödenek gönderdiği şanslı illerden biri olduk. Çoğu illerimizde istenilen başvurulara göre yüzde 10 civarında yara gönderilmesine rağmen biz Kars’ta yüzde 94 gibi bir destek aldık. Bu manada bakanlık yetkililerine müteşekkiriz. Çünkü; bizim Kars ili olarak yetiştiricilerimizin 588 başvurusundan 564 başvurunun tamamına sözleşme için ilana çıktık. Yani bu manada yüzde 94’ün üzerindeki bir başvuruyu kabil ettik. Makine ekipman desteğinde bu yılı şanslı bir yıl olarak görüyorum. 2007 yılından bu yana kadar Kars’a verilen makine ekipman desteği 6 milyon 200 bin TL iken sadece bu yıl 2 milyon 19 bin TL gibi yüksek bir rakamla yetiştiricilerimize bu hizmeti sunacağız. Makine ekipmanda yetiştiricilerimiz 17 kalemde başvuruda bulundular. Sözleşmeyi de imzaladıktan sonra makinelerini teslim edeceğiz. Biz yetiştiricilerimizden şunu istirham ediyoruz; pazartesi günü sözleşme için son gündür. Müdürlüğümüzdeki askıda ve kurumumuzun internet sitesinde kendi isimlerini gören vatandaşlarımız evraklarıyla gelip burada sözleşmelerini yapsınlar. Ondan sonra bizim kontrolümüzden geçtikten sonra makinesini alıp götürüp kullanabilir. Ben yetiştiricilerimize bu yıl alınan bu makine ekipmanlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum ve bereketli bir üretim yılı olmasını diyorum.”

HİBE DESTEĞİ VERİLEN MAKİNE VE EKİPMANLAR

1-Anıza Direk Ekim Makinesi

2-Arıcılık Ekipmanı

3-Balya Makinesi

4-El Traktörü

5-Gübre Dağıtma Makinesi

6-Mibzer

7-Biçer Bağlar

8-Patates Söküm Makinesi

9-Pülverizatör

10-Sap Toplamalı Saman Makinesi

11-Sıra Arası Çapa Makinesi

12-Silaj Makinesi

13-Süt Sağım Ünitesi Ve Soğutma Tankı

14-Taş Toplama Makinesi

15-Yem Hazırlama Makinesi

16-Çayır Biçme Makinesi

17-Diskaro

Toplam 17 kalemde 664 üreticiye 4 milyon 218 bin 552 TL’lik tutarın 2 milyon 109 bin 276 TL’si hibe olarak verilecek. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler