Kars'ta Et Balık Kurumu Açılsın

Kars'ta Et Balık Kurumu Açılsın

Birtane, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker 'in Ocak ayında Kars'ta yaptığı bir konuşmasında, Kars'ta Et Balık Kurumu'nun kurulacağını söylemesine rağmen, aradan 10 ay geçmesine rağmen henüz tek bir adım atılmadığına dikkat çekti.

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, bu kez de 10 yıl önce kapatılan Et Balık Kurumlarının yeniden açılması yönünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için T.B.M.M’e bir soru önergesi verdi.
 
Birtane, verdiği önergede, 1952 yılında kurulan Et Balık Kurumlarının varlığıyla, Kars'ın en temel geçim kaynağı olan hayvancılığın sadece Kars’ın değil, bölgenin de tarım ve hayvancılığının gelişmesine katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, Et Balık Kurumu’nun, hayvancılığın bir sektör haline gelebilmesine olanak sunma potansiyeli yaratığını kaydetti.
 
Et ve Balık Kurumu’nun, 1995'te özelleştirildiğini ve ardından da tüm faaliyetlerinin durdurulduğunu belirten Birtane, ”Ne yazık ki kurumun etrafındaki arsalara yüksek binalara yapılmış böylece kurum yeniden faaliyete geçirilemeyecek derecede zarar görmüştür. Ocak ayında bölgede yaptığınız bir konuşmanızda, Kars'ta yeni bir Et ve Balık Kurumu açılacağını ifade etmiştiniz. Ancak üzerinden 10 ay geçmiş olmasına rağmen Et ve Balık Kurumu kurulması hakkında en ufak bir gelişme ya da girişim olmamıştır.” Dedi. 
 
Birtane ayrıca aşağıda ki sorularının da Bakan Eker tarafından cevaplandırılmasını da istedi.
1-Yeni bir Et ve Balık Kurumu ne zaman açılacaktır? Proje ne zaman başlayacaktır? Belirlenmiş bir tarih aralığı var mıdır?
 
2-Bu kurum için yer tespiti yapılmış mıdır?
 
3-Ne kadar bütçe ayrılmıştır?
 
4-İlde bu alanda faaliyet yürüten işletmeler var mıdır? Bunlar hangileridir? Yıllık olarak gerçekleşen kesim miktarı her biri için nedir? 
 
 
Tacettin DURMUŞ / karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler