Kars’ta evlere yağmur suyu doldu

Kars’ta evlere yağmur suyu doldu

Kars’ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle bazı evlere yağmur suyu doldu.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta Haziran ayına gelinmesiyle etkili olan yağışlar zaman zaman vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kars’ın Digor ilçesine 15 kilometre uzaktaki 595 nüfuslu Varlı köyünde etkili olan sağanak yağış ve dolu sonrası köy içinden geçen dere ıslahının taşması nedeniyle köydeki 7 evin içine kadar girdi. Ev ve eklentileri kullanılmaz hale dönerken ahırda bulunan bazı kümes hayvanları ise telef oldu.

İhbar üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler hasar tespit çalışması yaparken, etkili olan yağmurun ardından köy sakinleri yağmur sularını kovalarla dışarıya attı.

Yaşanan olayda herhangi can kaybı yaşanmadığını ifade eden köy muhtarı Kemal Cavlanlar, “Yağmur fazla yağdı, sel bastı köyü. Çok şükür can kaybı yok. Bizim sıkıntımız dere ıslah içi ağaç dolmuş onun temizlenmesini istiyoruz. 5-6 evi su basmış, bazılarının tezeği ve samanı gitmiş, bazılarının tavuk ve kazları telef olmuş. Bazı evlere de ulaşamadık gece olduğu için yarın inşallah her şeyi öğreniriz.” dedi.

karsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-1.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-2.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-3.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-4.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-5.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-6.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-7.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-8.jpgkarsta-evlere-yagmur-suyu-doldu-9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber