Kars’ta fuhuştan artık söz edilmeyecek

Kars’ta fuhuştan artık söz edilmeyecek

Kars'ta fuhuştan artık söz edilmeyecek

Kars’ta fuhuştan artık söz edilmeyecek

Kars Emniyet Müdürlüğü bir ilke daha imza atarak fuhuşla mücadele için Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesini hayata geçirdi

Fuhuş yapmanın değil, fuhuşa yer temin etmenin suç olmasıyla eli kolu bağlanan Kars Emniyeti bu maddeyle fuhuş yapan erkek ve kadına 300’er TL para cezasını uyguluyor

2 ay içinde fuhuş yapan 35 erkek ve kadına 10.500 TL ceza verildi

Fuhuşun tekrarlanması halinde ceza iki katına, bir daha tekrarlanması halinde 3 katına çıkıyor

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kent merkezinde fuhuş tamamen sonlanıncaya kadar uygulamanın devam edeceğini söyledi

 

  Kars Emniyet Müdürlüğü’nün 2 ay önce başlattığı kesintisiz fuhuş operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Özellikle de oteller bölgesinde devam eden uygulamaların fuhuştan söz edilmeyinceye kadar süreceğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Kent merkezinde fuhuş tamamen sonlanıncaya kadar uygulamalarımız devam edecek” dedi.

  Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, fuhuşla mücadelenin üzerinden 2 ay geçmesi nedeniyle uygulamalar ve yaptırımlarla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Bunun daha başlangıç olduğunu, ortalarına bile gelmediklerini düşündüğünü ifade eden Zeybek, “O bölgede fuhuş tamamen sonlanıncaya kadar bu iş devam edecek. Hem de kararlılıkla devam edecek. Aslında kararlılık lafını da kullanmak istemiyorum çünkü zaten kararlıyız. İnşallah en kısa sürede bu iş bitecek. Kars’ın merkezinde artık fuhuştan söz edilmeyecek. Dışında da söz edilmeyecek de şu anda en önemli önceliğimiz kent merkezi. Daha sonra da mahalle arasına kaymış duyumlar falan gelirse onunla ilgili de ne gerekiyorsa yasal çerçeveler içinde yapacağız. Yaptığımız tüm bu faaliyetlerin hepsi mevzuata uygun yasal çerçevede devletin kamu görevlilerine verdiği yetkiler kullanılarak yapılıyor. Yani kanunsuz hiçbir şey yapılmıyor. Bütün yapılan faaliyetlerin hepsi kanunlar çerçevesindedir. Yani öyle kafadan her hangi bir şey yapılmıyor. Yasada yeri olmayan her hangi faaliyet icra edilmiyor” diye konuştu.

  FUHUŞ YAPAN KADINLARIN HEPSİ YABANCI UYRUKLU TÜRK KİMLİKLİ

  Fuhuş yapan kadınların hepsinin yabancı uyruklu ama Türk kimlikli olduklarını belirten Zeybek, “Oteller bölgesi için söylüyorum; fuhuş yaptıkları düşünülen insanların hepsi Türk vatandaşı olmuşlar. Köken itibariyle yabancı uyruklular ama bunların hepsi Türk vatandaşı. Ama Türk vatandaşı olmayanlardan bu bölgenin dışında ele geçirdiklerimizden 12 bayanı sınır dışı ettik. Ayrıca pasaport kanununa muhalefetten de ayrıca işlemler yapıldı” şeklinde konuştu.

  UMUMİ HIFZISSIHHA KANUNU’NUN 282. MADDESİ DEVREYE SOKULDU

  Zeybek ayrıca, fuhuş yapmanın değil, fuhuşa yer temin etmenin suç olduğunu hatırlatarak, bu konudaki sıkıntılarını Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesiyle aştıklarını vurguladı. Buna göre artık fuhuş yapan kadın ve erkeklere yani her birine 280 TL ile bin 120 TL idari para cezası uyguladıklarını kaydetti.

  Zeybek, bu uygulamayla ilgili olarak da bugüne kadar 35 kişiye bu cezayı uyguladıklarını, bunu da kişi başı 300 TL olarak belirlediklerini, ikinci defa yakaladıklarında bu cezanın ikiye katlanacağını söyledi.

  Ülkemizde pek uygulanmayan bu madeninin hayata geçirilmesinden sonra yankılarının çevre illere de ulaştığını belirten Zeybek, “Bu da ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir uygulama değil. Bu madde bizimle birlikte çalıştırılmaya başladı. Bizden sonra Ardahan’da bu maddeyi uyguluyor. Iğdır ve Erzurum’da da başlandı. Bazı iller yine bize bunu soruyorlar bizlerde birbirimize bu konuda destek çıkıyoruz. Bu projenin gereği olarak tabii ki biz mevzuat taraması yaptık ve bu sonucu da mevzuat taramasından çıkardık. Hangi yetkileri kullanabiliriz, bu maddeyi hangi yasa enstrümanlarıyla devam ettirebiliriz, hangi enstrümanları kullanırsak başarıyı elde edebiliriz bunlara baktık ve inceledik. Şu anda da Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesini uyguluyoruz ve sıkıntı da yoktur” dedi.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler