Kars’ta Gazetecilere Bisiklet Dağıtıldı!

Kars’ta Gazetecilere Bisiklet Dağıtıldı!

Kars’ta, Sağlık Bakanlığı’nın, ‘Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik’ Projesi kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yerel ve ulusal basın temsilcilerine bisiklet dağıtıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Sağlık Bakanlığının 2015-2017 yılını kapsayan proje kapsamında fiziksel aktiviteyi teşvik amaçlı özellikle başta çocuklar, gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kapsayan bu proje çerçevesinde bisiklet dağıtımının uygun görüldüğünü belirtti.

Proje kapsamında daha önce 23 Nisan’da ilköğretim öğrencilerine, 19 Mayıs’ta gençlerimize bisiklet dağıtıldığını dile getiren Dr. Kan, “Toplumun farklı kesimlerinde belediyelere, üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına dağıtım uygun görülmüştür. Biz de bugün basın mensuplarımıza dağıttık. Toplumda farkındalık yaratması için basın mensuplarımıza bu bisikletlerden hediye ediyoruz. İnşallah sağlıklı günlerde kullanırlar.” dedi.

Basın mensuplarından da bir rica da bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan; “Kamu spotu olarak gazetenizin bir köşesinde, televizyon ve internet sitelerinde Kamu Spotu olarak sağlığın önemini belirtirseniz seviniriz.”

Günümüzün tehlikesinin obezite olduğunu da dile getiren Dr. Kan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlık, kaliteli yaşamın olmazsa olmaz koşuludur. Özellikle günümüzde gelişen teknoloji insanları biraz daha hareketsizleştirmiş ve günlük ev alışverişini bile bilgisayar başında yapan, sanal marketlerde alışveriş yapan hareketsiz bir toplum ile karşı karşıyayız. Bu hareketsizlikle birlikte obezite dediğimiz bir durum, bir sorun ortaya çıkıyor. Obezite tüm hastalıkların temelini oluşturan, tüm hastalıklara zemin hazırlayan bir sorundur. Tüm dünyanın bugün ciddi anlamda sağlık konusunda mücadele ettiği bir sorundur. Özellikle kalp, damar hastalıkları, tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı gibi bir takım hastalıklara sebebiyet vermektedir. Obezitenin azaltılması için bizde hareketli yaşamı önemsiyoruz, fiziksel aktiviteyi teşvik ediyoruz, bu amaçla da bisiklet dağıtımını uygun gördük. Umarım fiziksel aktivite konusunda özellikle basın mensuplarının duyarlılığı, vatandaşlarımızın da duyarlılığı bir kat daha arttırılmış olur ve iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.”

kars’ta-gazetecilere-bisiklet-dagitildi!-(1).jpgkars’ta-gazetecilere-bisiklet-dagitildi!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler