Kars'ta 10 Kasım

Kars'ta 10 Kasım

Kars'ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanmasının 73. yılında anma töreni düzenlendi.

 

Kars’taki anma töreni 08.30’da Valilik Binası Önünde ki Atatürk Anıtına protokol sırasına göre çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İki dakikalık saygı duruşu eşliğinde sirenlerin çalınmasıyla başlayan anma töreni İstiklal marşının okunmasıyla son buldu. Soğuk havanın etkili olduğu anma törenlerinde halktan katılımın az olması dikkat çekti. Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da 09.05’te “Tİ” sesi ile başlayan sirenle bayraklar yarıya indirildi.
 
Vilayet bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma töreni daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk konulu sinevizyon gösterisi sunuldu. Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Demir Atatürk konulu konuşma yaptı. Namık Kemal ilköğretim Okulu Öğrencisi Hakan Yılmaz ve İsmet Paşa ilköğretim Okulu öğrencisi Didem Özmen şiirler okudu. Alparslan Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri tarafından da Atatürk’ün gençliğe hitabı ve gençliğin Ataya cevabı seslendirildi.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 73’nci yılında anma törenleri Atatürk Kız Teknik Meslek Lisesi Öğrencilerinin oratoryo gösterileri ile devam etti. Oratoryo gösterisi sonrası Güzel Sanatlar Lisesi müzik korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.
 
Anma törenlerine Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkan vekili Şahin Aydın, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.
(UA-BA-S) KARS (KHA) – UĞUR AYDIN
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler