Kars'ta hasta çift ambulansla gelerek oy kullandı

Kars'ta hasta çift ambulansla gelerek oy kullandı

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için 112 Acil Servis ambulansıyla gelen yaşlı ve hasta Daş çifti, sandık başına giderek oy kullandı.

Volkan KARABAĞ

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında Kars’taki hastanelerde tedavi görenler ile evde sağlık hizmeti alan kişiler, ambulanslarla sandık başına gitti. KOAH hastası Mürvet (77) ve felçli eşi Mülazım (87) Daş sedye ile gelerek oy kullandı.

Kars'ta seçmenler saat 08.00'den itibaren oy kullanma görevini yerine getirmek için okulların yolunu tuttu. 185 bin 196 seçmenin bulunduğu kentte Kars Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nde görevliler, evde sağlık hizmeti alanları tek tek arayıp oy kullanmak için yardım isteyip istemediklerini sordu. İsteyenlerin talepleri üzerine, ambulanslarla evlerinden alınan kişiler, sağlık ekipleri tarafından sedyeyle okullara götürülüp oylarını kullandı.

Yenişehir Mahallesi 10. Sokak Emek Sitesi A Blokta oturan KOAH tedavisi gören Mürvet ve felçli yatalak Mülazım Daş çiftinin talebiyle ambulans hazırlandı. Evlerinden ambulansla alınan Daş, Yenişehir Mahallesi İsmail Aytemiz Bulvarındaki Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne götürüldü.

Sağlık ekiplerinin sedyeden tekerlekli sandalyeye getirilen Daş, adının yazılı olduğu sınıfa ulaştırdığı ve görevlilerin yardımıyla oyunu kullandı.

Daş çiftinin damadı Cemal Uralkaya, “Türkiye’mize vatanımıza hayırlı uğurlu olsun hangisi iyiyse o gelsin. Allah razı olsun kapımızdan aldı, kapımıza bırakıyorlar.” diye konuştu.

Daş çiftini oy kullanmaları için ambulansta görevli olan Kars 112 Acil Servis doktorlarından Ercüment Gökçek ise “Bugün seçim nedeniyle yatalak ve kendi imkanlarıyla oy kullanmaya gelemeyecek seviyedeki hastalarımızı oy kullanmaya getiriyoruz. Sonrasında da sağlıklı bir şekilde eve nakillerini sağlayıp hizmetimizi tamamlıyoruz. Vatandaşlarımız bu hizmetten çok memnun, biz de elimizden geldiği kadar onlarla ilgileniyoruz ve hastalarımıza hiçbir zorluk yaşatmadan vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini sağlıyoruz.” ifadesini kullandı.

karsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-1.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-2.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-3.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-4.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-5.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-6.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-7.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-8.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-9.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-10.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-11.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-12.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-13.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-14.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-15.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-16.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-17.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-18.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-19.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-20.jpgkarsta-hasta-cift-ambulansla-gelerek-oy-kullandi-21.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler