Kars’ta Hava Değişimleri!

Kars’ta Hava Değişimleri!

Kars'ta gece etkili olan dondurucu soğuk gündüz etkili olan sıcak hava nedeniyle ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.

Kars’ta Hava Değişimleri!

Kars’ta gece etkili olan dondurucu soğuk gündüz etkili olan sıcak hava nedeniyle ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Arpaçay ilçesine bağlı Telek köyünde damların üzerindeki karların erimesiyle ortaya çıkan yeşilliklerde kazlar yem yiyor, gece donan musluklar gündüz ki erimeyle çatlayarak buzdan kütleye dönüşüyor.

Kentte adeta dört mevsim bir arada görülüyor. Bir yandan buzlanma oluyor diğer yandan erimeler meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde üzerleri karla kaplı damlarda yemyeşil otlar ortaya çıkarken, bir süre önce buz tutan çaylar ise gürül gürül su sesiyle adeta baharı andırıyor.

Arpaçay ilçesinin Telek köyünde de mevsim değişiklikleri yüzünden ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Muhtar Gencay Bulut’a ait ahırın damındaki karlar eridi ve ortaya yeşillikler çıktı. Kazlar ise bunu fırsat bilerek damlarda otlamaya başladı. Baharı andıran bu görüntüler köyde de şaşkınlık yaşattı. Köyden gelen dere de bir süre önce buz tutan görüntüsünden eser kalmadı. Buzlar çözülünce gürül gürül akan su köyün her yanından duyulmaya başladı ve kazlar bu defa göl kenarlarına akın etti.

Köyde ayrıca gece yaşanan don, gündüz etkili olan güneşli havayla birlikte dışarıdaki musluklar çatlamaya başladı. Burması buz tutan musluğun çatlayan borusundan sızan sular ise buz kütlesine dönüştü. Su sesi eşliğindeki bu buz kütlesi de görenleri şaşırtmaya yetti.

Muhtar Gencay Bulut, geceleri havanın soğuk olduğunu gündüzleri ise sıcak olduğunu belirterek, bu anlık değişmeler nedeniyle muslukların bile çatladığını belirtti. Bulut, “Dışarıda olan çeşmemiz soğuktan dolayı şu anda patlamış durumda. Burayı günlük kırsak bile tekrar buz tutuyor. Sularımız içeride olmuş olsa daha iyi olur ve bu sıkıntıları da çekmeyiz.” dedi.

Gündüzün sıcağından faydalanarak dışarıda gezintiye çıkan köylülerden Osman Bulut da (79), “Köyümüzde geçmişten günümüze kadar hep güzel günler yaşadık. Yaylalarda, meralarda, çayırlarda çalışarak geçimimizi sağladık. Şimdi köyümüz daha güzel. Şu anda hiçbir eksiğimiz yoktur. Allah devletin eksikliğini vermesin.” diye konuştu. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler