Kars'ta Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Toplantısı

Kars'ta Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Toplantısı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 2013 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmlarının değerlendirilmesi toplantısı yapıldı.

Kars'ta Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Toplantısı


Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde 2013 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmlarının değerlendirilmesi toplantısı yapıldı. 


Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Reşat TazegüL, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü veteriner hekim personeli, İlçe Müdürleri ve İlçe veteriner hekim personelleri katıldı.


Toplantıda 2013 yılında hayvan hastalıkları ile mücadelede neler yapıldığı, Hayvan hareketleri, 2013 yılı aşılama (Şap, Şarbon, Brucella), küpeleme ve çiftçi kursları ile ilgili çalışmaları değerlendirilip, 2014 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak istişarelerde bulunuldu. 2014 yılı Hayvan Hastalıkları ve Zararları ile mücadele programı ve hayvan kayıt sistemi çalışmaları ile ilgili prensipler görüşüldü.


Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Bilindiği üzere hayvan hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için tüm paydaşların yapılan faaliyetlere inanması ve aktif katılımı gerekmektedir. Bu nedenle, veteriner hekim ve yardımcı sağlık personelinin, fiilen yaptığı mücadele çalışmalarının yanında, konu paydaşı olan hayvan yetiştiricilerini, sivil toplum örgütlerini ve diğer katılımcılara farkındalığı arttırmak için konunun önemi hakkında bilgilendirmeleri gerekmektedir. Tüm paydaşların hayvan sağlığı politikalarına gerekli desteği vermeleri ve katılımları ile hedeflere ulaşılabilir” dedi.

 

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Reşat Tazegül yaptığı sunum ile Kars’ta 2013 yılında toplam 61 mihrakta çıkan şap hastalığına karşı 27 bin 416 şap aşısı yapıldığını ayrıca toplam 175 bin 134 hayvana küpeleme işlemenin gerçekleştiğini belirtti.


2014 yılında yapılacak hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele ve hayvan hareketleri, hayvan kayıt sistemleri, hastalıklara el koyma, kordon karantina tedbirleri ve aşılama takvimlerinin hakkında bilgi vermesi ile toplantı son erdi.

12.20140318150629..gif11.20140318150639..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler