Kars’ta hayvan sayısı her geçen yıla göre azalıyor

Kars’ta hayvan sayısı her geçen yıla göre azalıyor

Hayvan sayısı her geçen yıla oranla azalan Kars'ta ot ve saman satıcıları da ellerindeki mahsulü satamadıklarından dert yanıyor.

Kars’ta hayvan sayısı her geçen yıla göre azalıyor

Hayvan sayısı her geçen yıla oranla azalan Kars’ta ot ve saman satıcıları da ellerindeki mahsulü satamadıklarından dert yanıyor.

Geçen yıl ki ot ve saman fiyatlarının bu yıl ki fiyatlarla aynı olduğunu belirten Barbaros Aydemirdir, Hayvanın dış illere satışının fazla olması nedeniyle saman ve ota olan rağbetin çok düşük olduğunu söyledi. Saman ton fiyatı 370 TL olurken otun ise bu yılki ton birim fiyatının 470-500 TL olduğunu belirtti.

Kars Arpaçay yolu üzerindeki boş alanda kurulan saman ve ot pazarında alıcı bekleyen tüccarlar, Hayvan ve hayvancılığın azalmasıyla birlikte satışlarında da durduğunu ifade ettiler. Geçen yıl kilosu 370 kuruştan satılan saman ve otu bu yıl aynı fiyatlarla sattıklarını ifade eden tüccarlar alıcı bulamadıklarını ot ve samanların ellerinde kaldıklarını dile getirdiler. Tüccarlar, “Araçla getirdiğimiz ot ve samanın kilometresine 30 kuruş ödüyoruz ve sattığımız samanın ve otun bir kilosu çay parası bile değil” diye dert yandılar.

Nakliye parasını da çıkaramadıklarını belirten tüccarlar. “Yurt dışında kırmızı etin kilosu 2 dolar, adam buraya getiriyor 7 dolar’a. Burada kırmızı etin kilosu ise 30 ile 40 TL’ye satılıyor. Hayvancılık yok oldu ve bizde bittik” dediler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler