Kars'ta Her Okula Bir Amir

Kars'ta Her Okula Bir Amir

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, kısa bir süre önce göreve gelmesine rağmen Kars'ta ki okullarda, öğrenciler ve okul çevresinde tespit ettiği sorunları gazetecilerle paylaştı.

 

Kars’ta ki öğrencilerin polise emanet olduğunu ve velilerin kendilerine güvenmelerinin ısrarla altını çizen Çakmak, “Öğrencilerin çeteleşmesi, zararlı alışkanlıklar edinmesi, zararlı madde bağımlılığı, kavga ve okul içinden ve dışından gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı her okulu bir amire zimmetledik. Amir arkadaşlar okul müdürleriyle her an irtibat içerisinde oluyorlar. Bu yıl içersinde okullarımızla ilgili olarak siz gazetecilerinde gözlemlediği gibi herhangi bir sıkıntı yaşanmış değildir. Ama bazı zamanlarda öğrenciler arasında münferit kavgalar olabiliyor. Bizler veli toplantılarına da katılmak istiyorduk. Ama daha sonra okul müdürleri, emniyetin bu toplantılara katılmasını nedeniyle bazı velilerin rahatsız olabilecekleri söylediler. Aslında biz polis olarak vatandaşlarımızla ve çocuklarımızla her zaman ve her yerde beraber olmak istiyoruz. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şu anda okullarımıza bir sıkıntı yoktur ve bu sözümün de her zaman arkasında olacağım. Çünkü Kars halkının ve velilerin gönülleri rahat olsun. Çocuklarınız her türlü tehlikeye karşı Kars polisine emanettir.”dedi.  

 

KARS’TA HİÇBİR OKUL ÖNÜNDE TRAFİK İŞARETİ YOK

 

Göreve başlamasının ardından okullar ve öğrenciler için tasarladıkları bazı proje ve uygulamalar olduğunu da söyleyen Çakmak, “Çocuklarımız ve okullarımız için kafamızda tasarladığımız projeler var. Bunlardan biriside bizzat kendim gözlemledim ki Kars’ta hiçbir okul önünde trafik işareti, yaya geçidi, dur - yavaşla gibi ikaz işaretleri bulunmuyor. Bu durumu Sayın Belediye Başkanımızın da samimiyetle karşılayıp çözebileceğine inanıyorum.” Diye konuştu.  

 

OKUL SERVİSLERİ OKUL BAHÇESİNDE KALSIN

 

Kars’ta okul ve öğrenci trafiği açısından bir başka olumsuz tespitte bulunduğunu da gazetecilere aktaran Çakmak, “Kars’ta bütün okul servisleri şehrin en kalabalık olan trafiği içerisinde çocuklarımızı indirip bindirdiği için büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bende okul müdürleri ile bu konuda görüşerek servislerin okulların bahçelerinde kalkıp insin diye öneride bulundum. Okullar servis sahipleri ile anlaşma sağladığı için her okuldan farklı öğrencileri alıp evine götürüp getirmesi de yanlış bir uygulamadır. Bu nedenle servis sahipleri tek veya bir veya iki okulla anlaşma yapmaları gerekir. Bu nedenle hem zaman kaybı, hem yakıt tasarrufu sağlanacağı gibi çocuklarda olumsuz hava şartları içericinde bütün şehri dolaşmalarına da gerek kalmaz. Ayrıca şehir içi trafikte önemli ölçüde rahatlar ve kazalarda azalır.” Dedi.

 

OTOPARKLAR AÇILIP GELİRİ KARSSPOR’A VERİLEBİLİR.

 

Kars’ta otopark olmadığına da dikkat çeken Çakmak, “Kars’ta otopark yok. Otoparklar yapılarak bir ilin her açıdan yararına olan futbol vazgeçilmez bir unsurdur. Futbol para gerektiren bir spor dalıdır. Bu nedenle otoparklardan elde edilecek gelir Karsspor’a verilebilir.” Dedi.

 

Çakmak ayrıca köy minibüslerinin şehir merkezindeki trafiği olumsuz yönde etkilediğini de sözlerine ekledi.

Tacettin Durmuş

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler