Kars'ta Homofobi Karşıtı Buluşma Yapılacak

Kars'ta Homofobi Karşıtı Buluşma Yapılacak

Türkiye'de değişik şehirler de 6. ve 7.'si gerçekleşecek olan homofobi karşıtı buluşma ilk kez Kars'ta TOG (Toplum Gönüllüleri)'nin ev sahipliğinde, 26 Mart Cumartesi günü, Namık Kemal Evi'nde gerçekleştirilecek.

 

 

İki oturumlu Kars programında Kaos GL’den Ali Erol ile Kars Toplum Gönüllüleri’nden Hasan Çiçek yer alacak ve “Eşcinselliğin Adlandırılışının ve Anlamlandırılışının Türkiye Seyri”nin anlatılacağı Kars Buluşma programın ilk bölümü saat 14.00’te başlayacak. Ardından ikinci bölümde yapılacak “Homofobi Kimin Meselesi?” forumu ile Kars Homofobi Karşıtı Buluşma programı tamamlanacak. 

 

İlk kez Mayıs 2006'da gerçekleşen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda, 2009’da Ankara sınırlarını aştı.

 

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı, 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle 6 yıldır organize eden Kaos GL, 90'lı yılların başından beri ayrımcılığa karşı Lez, Gay, Bisexüel, Travesti gibi bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenliyor.

 

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Mart, Nisan ve Mayıs ayları boyunca toplam 18 şehirde homofobi karşıtları ile buluşacak. 14 Mart günü yerel ayaklar ile başlayan Buluşma, 22 Mayıs günü Ankara’daki Homofobi Karşıtı Yürüyüş ile sona erecek.

 

Kaynak: Kaos GL Derneği

 (KHA) - HASAN ÇİÇEK

Önceki ve Sonraki Haberler