Kars’ta hükümlüler, okullarda çocuklar için çalışmaya başladı

Kars’ta hükümlüler, okullarda çocuklar için çalışmaya başladı

Kars’ta da hükümlüler, eğitim-öğretim kurumlarını tadilattan geçirerek, toplum yararına faydalı işlere imza atmak için hazırlanıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türkiye genelinde bugün eş zamanlı olarak başlatılan, 'Hükümlülerin Kamuya Yararlı İşlerde Çalıştırılmalarına İlişkin İş birliği Protokolü' çerçevesinde hükümlüler, Kars’ta da eğitim-öğretim kurumlarını tadilattan geçirerek, toplum yararına faydalı işlere imza atmak için hazırlanıyor.

Kars’ta ‘Hükümlülerin Kamuya Yararlı İşlerde Çalıştırılmalarına İlişkin İş birliği Protokolü’ çerçevesinde, Kars Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün denetiminde, eğitim-öğretim kurumlarını tadilattan geçirecek olan yükümlülerle bir araya gelindi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüklerince kamu hizmeti cezası kapsamında infaz işlemlerine devam edinilen yükümlüler tarafından Atatürk İlkokulunda program gerçekleştirildi. Programa Kars Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars Denetimli Serbestlik Müdürü Gülay Gül, Kars Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kars Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve yükümlüler katıldı.

Kars Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu bu programın sosyal sorumluluk projesi olduğunu, kamu yararına çalışma cezalarının amacının cezalar infaz edilirken yükümlülerin topluma kazandırılması ve iyileştirilmesinin sağlanması, aynı zamanda kurumların ihtiyaçlarının yerine getirilmesi olduğunu hatırlattı.

Alanoğlu, ayrıca bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği çalışmaları neticesinde sömestr tatili boyunca tüm Türkiye’deki denetimli serbestlik müdürlüklerinde kamu yararına çalışma yükümlülüğü yerine getiren yükümlülerin belirlenecek okullarda bu yükümlülüğü yerine getirmeleri planlandığını da belirtti.

kars’ta-hukumluler,-okullarda-cocuklar-icin-calismaya-basladi-(1).jpgkars’ta-hukumluler,-okullarda-cocuklar-icin-calismaya-basladi-(2).jpgkars’ta-hukumluler,-okullarda-cocuklar-icin-calismaya-basladi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler