Kars’ta iki otobüste 930 paket kaçak sigara çıktı

Kars’ta iki otobüste 930 paket kaçak sigara çıktı

Kars’ta Jandarma ekiplerinin yaptığı kontrollerinde iki otobüste arama yapıldı. Yapılan aramalarda toplam 930 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Kars Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Karakurt Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yol emniyeti ve kontrol devriyesinde Iğdır’dan Erzurum’a giden iki şehirlerarası yolcu otobüsünde arama yapıldı. Yapılan ilk otobüste A.A. isimli şahsın valiz ve çantasında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) bandrolü bulunmayan 430 paket kaçak sigara ele geçirildi. Şüpheli şahsa 27 numaralı ÖTV Genel Tebliği kapsamında 6 bin 20 TL İdari Para Cezası kesilerek Sarıkamış Vergi Dairesi Müdürlüğüne gönderildi.

Ekipler diğer otobüste ise V.T.’ye ait valiz ve çantasında TAPDK bandrolü bulunmayan 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Şüpheli şahsa 27 numaralı ÖTV Genel Tebliği kapsamında 7 bin TL İdari Para Cezası kesilerek Sarıkamış Vergi Dairesi Müdürlüğüne gönderildi.

Öte yandan her iki şüpheli şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatıyla başlatılan soruşturmada mevcutlu olarak adli makamlara sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler