Kars’ta, ikinci etap 46 bin maskenin ücretsiz dağıtımı başladı

Kars’ta, ikinci etap 46 bin maskenin ücretsiz dağıtımı başladı

Kars’ta, koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında 20 ve 65 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz dağıtılması için eczanelere ikinci etap için 46 bin maske gelerek ücretsiz dağıtımına başlandı.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kars merkezde 27, Sarıkamış’ta 5, Kağızman’da 8, Selim’de 2, Digor’da 1, Arpaçay’da 1, Susuz’da 1 ve Akyaka’da 1 eczane olmak üzere il genelinde 46 eczanenin faaliyette olduğu belirtildi.

Açıklamada, her eczaneye 1000 adet maske olmak üzere Kars il geneli için ilk etapta 46 bin adet, ikinci etap içinde 46 bin adet maske olmak üzere toplamda 92 bin adet maske gönderildiği belirtilerek, 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz dağıtılmak üzere il genelinde faaliyet gösteren her eczaneye her iki etapta bin adet maske olmak üzere toplamda 2 bin adet maske verilerek, 20-65 yaş arası vatandaşların her 10 gün için 5 adet maske almalarının sağlandığı ifade edildi.

Bundan sonraki süreçte Kars merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren eczanelere peyderpey maske gönderileceği ve eczaneler tarafından ücretsiz maske dağıtımının devam edeceği kaydedildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler