Kars'ta Kapınızı Çalanlara Dikkat Edin!

Kars'ta Kapınızı Çalanlara Dikkat Edin!

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kapıdan satış yapanlara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

 

Özellikle de “çekiliş kazandınız” deyip senet imzalatanlara aldanmamaları gerektiğini de belirten Zeybek, vatandaşın senet imzalayıp mağdur olmasını istemediklerini belirtti.

 

Zeybek, “Kapıdan mal alma satma gibi bir sistem var. Bunu çok tabiatlı ve dürüst insanlar da yapıyor. Ancak; “çekiliş yapıyoruz, size şu hediye çıktı, şu tencereyi alırsanız şu fırınla ocağı da hediye veriyoruz. Şuraya da bir imza atın” diyorlar. Aslında hediye verdiği eşya değerli bir eşya fakat asıl ürün çok uyduruk olan, değersiz olan malzemeler pazarlayanlar oluyor. Bunlara inanmamakta fayda var.” dedi.

 

Bu tür art niyetli insanların vatandaşları mağdur ettiğini söyleyen Zeybek, “Kura çektiriyor ve buna benzer örnekler mevcut. Hiçbir hanımefendi, hiçbir kardeşimiz kapıdan “bu tür hediye kazandınız, çekiliş yapın, ürün alın” kampanyalarını dikkate almamalıdır. Birileri eğer bir şeyler vaat ediyorsa bunda bir tuhaflık vardır. Hiç kimse başka şehirlerden gelip de köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşıp birilerine hediye dağıtmaz.” diye konuştu.

 

“Ben bir çocuk polisim” kimlik kartı uygulamasında çocuklara slogan olarak ““Kim o” demeden ve emin olmadan kapıyı açmam” şeklinde öğütün yer aldığı, buna rağmen kapıdan satış yapanlara senet imzalatanların olduğu hatırlatıldı.

 

Kent merkezlerinde güvenilir firmalarında olduğu ve bunlarında kapıdan satış yaptıklarının hatırlatılması üzerine Zeybek, bunları da vatandaşın doğrulaması ve firmayı iyi tanıması gerektiğini ifa etti. Bilmedikleri, tanımadıkları insanlar kapılarını çaldığında ise asla senet imzalamamalarını isteyerek, “Bizim çocuk polislere dağıttığımız kimliklerin arkasında ki uyarılardan bir tanesi de “bilmediğin kişilere kapı açma” sloganı mevcut. Söylediğimiz gibi alışagelmiş kötü durumları değiştirmek genç neslin elinde ve çocuklarımız bizden öğrendikleri doğruları ebeveyinlerine söyledikleri taktirde anneler de bilmedikleri kişilere kapı açmama konusunda da çocuklarının uyarılarıyla karşılaşacaklar. Bu tür insanlara kapı açmamak en doğrusudur. Bazı vatandaşlarımıza hediye verip asıl ürünün geleceğini vaat edenlerin olduğunu biliyoruz. Fakat asıl ürünün gelmediği de bir gerçek. Asıl ürün gelmediği için imza attığı senedi ödemeyen vatandaşımız mağdur olup icralık oluyor. Bu nedenle hiç kimse böyle durumlarda borç altına girip hediye diye görünen bataklığa düşmemelidir.” dedi.  

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler