Kars’ta karantina süresi dolan 116 kişi evlerine uğurlandı

Kars’ta karantina süresi dolan 116 kişi evlerine uğurlandı

Dünyayı tehdit eden ölümcül koronavirüs (Kovid-19) salgınını yurt genelinde önleme çalışmaları kapsamında, İrlanda’dan Kars’a getirilen 116 kişi, AFAD kontrolünde otobüslerle 31 ile gönderildi.

KARS MANŞET

14 gün önce havayoluyla Kars’a getirilen çeşitli nedenlerle yurt dışında eğitim, tatil ve yurtdışında çalışan 115 Türk vatandaş ile Malta’dan gelen karantina süresi sona eren ve koronavirüs testi negatif çıkan görme engelli down sendromlu Songül Şahin memleketlerine uğurlandı.

ÜCRETSİZ OTOBÜSLERLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kars’a getirildikten sonra 14 günlük karantina süreleri sona eren ve koronavirüs testi negatif çıkan 116 vatandaş, tahliye işlemi sırasında sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği gözlendi. Tek tek yurttan ayrılan vatandaşların sağlık kontrolleri yapılarak valizleri dezenfekte edildi. Eldiven, maske ve kumanya verilen vatandaşlar ücretsiz olarak otobüslere bindirilerek memleketlerine uğurlandı.

KARANTİNADAKİ VATANDAŞLAR MEMNUN!

İrlanda’dan gelen ve karantina süreleri dolan bazı vatandaşlar gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin koronavirüs ile mücadelesi kapsamında büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, kendilerinin 14 gün boyunca çok iyi ve sağlıklı bir şekilde Kars’ta misafir edildiklerini söylediler. Karantina boyunca her anlamda kendileri ile yakından ilgilenildiğini de belirten misafirler, sağlık çalışanları ile birlikte emeği geçen her kişi ve yetkiliye teşekkür ettiler.

POZİTİF VAKA YOK!

Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Kars İl Müdürü Oktay Ayğan ise yurtdışından gelen tüm vatandaşların sağlıklı bir şekilden ilimizden ayrıldıklarını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi dün de Malta’dan getirilerek Kars’ta misafir edilen 103 vatandaşın ardından bugün de İrlanda’dan getirilen 115 misafirimiz ile Malta’dan gelen 1 misafirimiz olmak üzere 116 misafirimizi memleketlerine yolcu ediyoruz. Toplam 219 misafirimiz, 14 gün boyunca KYK yurtlarında karantina altına alındı. Bugün karantina süreleri doldu ve 31 ilimiz olmak üzere araçlarla ücretsiz bir şekilde memleketlerine yolcu ediyoruz. Misafirlerimizi hiçbir sağlık problemi olmadan Kars Valiliği Vefa Sosyal Destek Gurubu koordinatörlüğünde yolcu ediyoruz. Yurtdışından gelen vatandaşlarımızda pozitif vakaya rastlanılmadı Her bir misafirimize, sağlıklı ömürler ve iyi yolculuklar diliyoruz” dedi.

kars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(1).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(2).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(3).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(4).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(5).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(6).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(7).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(8).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(9).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(10).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(11).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(12).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(13).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(14).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(15).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(16).jpgkars’ta-karantina-suresi-dolan-116-kisi-evlerine-ugurlandi-(17).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler