Kars'ta Karne Heyecanı

Kars'ta Karne Heyecanı

Tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da ilk ve orta dereceli öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline ‘Merhaba’ dedi.

Volkan KARABAĞ / www.karsmanset.com

Kars’ta da 68 bin 587 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlamış oldu. 68 bin 067 öğrenciye 4 bin 600 öğrenci karne verdi. Öğrenciler 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim dönemi yarıyıl tatiline başlamanın sevincini yaşadı.

Kars’ta yarıyıl tatili dolayısıyla karne töreni düzenlendi. Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Rahmi Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, milli eğitim müdür yardımcıları, kurum ve daire müdürleri ile öğrenci velileri katıldı. Minik Öğrencilerin karnelerini Vali Doğan, verdi.

Öğrenci ve öğrenciler ile bir süre sohbet eden Kars Valisi Rahmi Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada: “2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini kapatıyoruz. 15 günlük bir tatile giriyorlar. Çocuklarımızın bu sevincini paylaşalım istedik. Onlarla birlikte karne sevincini paylaşmak için geldik. 2 tane anasınıfı, sonrada 2’nci sınıf öğrencilerinin karne dağıtımını yaptık. Ben öğrencilerimize başarılar diliyorum. “Tabi dinlenecekler. 15 gün sonra tekrar başlayacaklar. Bir nefes alsınlar. Bu bir koşu, bir maraton öğrencilik hayatı öyledir. Bir maratondur. Arada sırada nefes almak için durmak lazım. Nefesten sonra da daha hızlı koşmak lazım gelir. Onun için bu tür tatiller çocuklarımın dinlenmesi ve sosyal gelişimi için önemli, ben öğrencilerimize, hem öğretmenlerimize, hem de eğitim camiasına başarılar diliyorum. İyi bir tatiller diliyorum. İnşallah ikinci döneme daha dinç, daha dinamik bir şekilde başlarız. Kazasız, belasız eğitim-öğretimi tamamladık sevinçliyiz. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.

karsta-karne-heyecaniv-(5).jpgkarsta-karne-heyecaniv-(1).jpgkarsta-karne-heyecaniv-(2).jpgkarsta-karne-heyecaniv-(3).jpgkarsta-karne-heyecaniv-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler