Kars’ta Kömür Dağıtımı ve Soysal Yardımlar!

Kars’ta Kömür Dağıtımı ve Soysal Yardımlar!

Kars Valisi Eyüp Tepe, kömür dağıtımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kars’ta Kömür Dağıtımı ve Soysal Yardımlar!

Kars Valisi Eyüp Tepe, kömür dağıtımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Eyüp Tepe, “Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu sene kömür yardımlarını erken başlattık. 10 bin ton kömür 5 bin aileye dağıttık. Her aileye iki ton olmak üzere 5 bin ailemizin kömür yardımı yapıldı. Gerçi son bin küsür ton, bin yüz ton kadar kaldı. Bin yüz ton daha bekliyoruz gelmedi. Yaklaşık 9 bin tona yakın bir rakam geldi. Onlar dağıtıldı. Bin yüz ton daha bekliyoruz. Ayrıca bin 500 tonda talep ettik. Bunlarda eğer bu günler içerisinde yani kış tam kendini hissettirmeden bunlarda gelirse bu sene ki kömür yardımımızı yakacak yardımımızı merkez için konuşuyorum tamamlamış olacağız. Tabi bunun dışında vakfımız gıda yardımı, eğitim yardımı, barınma yardımı gibi yardımlar yapıyor. Nakdi yardımlarda bulunuyor. Yani merkez ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bütün bunların totalde yakacak hariç olmak üzere yani kömür yardımı hariç olmak üzere totalde 1 trilyon 253 bin TL bir yardımımız olmuş. Bunun merkez için olduğunu özellikle vurguluyorum. Çünkü bizim Sarıkamış’ta da, Kağızman’da da, Digor’da da bütün ilçelerimizde bu yardımlar yapılıyor. Ayrıca bu yardımların dışında, bu rakamların dışında birde bizim proje yardımlarımız var. Bu proje yardımları da bunun içinde değil. Rutin yardımlarımızdan bahsediyoruz. Bunlar rutin yardımlarımızın rakamları. Kars’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalışıyor. Ulaşamadıkları muhakkak olabiliyor. Onları da bizim geçen sene aldığımız elemanlarla beraber sosyal incelemecilerle beraber çok ciddi taramalarda bulunabiliyoruz. Mahalle mahalle, köy köy doğrusu ihtiyaç sahiplerini inceliyoruz. Tabi yinede istenen seviyede miyiz değil miyiz yinede tartışılabilir. İhtiyacı olup da bizim ulaşamadığımız hemşerilerimizin bir müracaatları olursa onları da tekrara değerlendirebiliriz.” dedi.

Vali Eyüp Tepe, sosyal yardımlarla ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardımlarımız var. 767 kadımıza bu yönde yardımda bulunmuşuz. Oda 1 milyon 652750 bin lira son 11 ayda. Bu 11 ay içerisinde böyle bir yardımda bulunmuşuz. Ondan sonra yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın şartlı nakit transferi dediğimiz eğitim, sağlık ve gebelik yardımı adı altında toplam 2 milyon 087 bin 770 bin TL merkezden bahsediyorum yine yardımımız olmuş. Yine bu kapsamda 113 muhtaç asker ailesine yardım programlarından istifade ettirmişiz. Ve son 11 ayda 116750 TL yardımda bulunmuşuz. Vakıf olarak yürüttüğümüz 2022 sayılı kanunun vermiş olduğu haklar çerçevesinde hak sahiplerine engelli aylığı olarak 878 kişiye 2milyon 461bin TL ödeme yapmışız. Engelli yakını aylığı olarak 99 kişiye 240 bin TL yardım yapmışız. Yine bu silikozis hastalığından dolayı mağdur olanlara yardım yapmışız. Yaşlılık aylığı diye halk arasında bilinen 2010 kişiye toplam 2 milyon 270 bin TL yardımda bulunmuşuz.”

Vali Eyüp Tepe, konut yapı konusunda da şu bilgileri verdi:

“672 tane konutumuzu 2+1 ve 1+1 olan hak sahiplerimize noter çekilişiyle teslim ettik. İnşaatın bir kısmı devam ediyor. Tabi esikler var. Eksikler nedir? İlginç bir şekilde sosyal tesisler düşünülmemiş. Yani cami ve okul düşünülmemiş. Dün yine aile ve sosyal politikalar bakanlığı müsteşarımızla bu konuyu görüştük. Ve derhal bu konuya müdahale diyorlar. Önümüzde ki sene içerisinde oraya okulumuzu ve camimizi inşallah yapacağız. Ve böylece sosyal ihtiyaçlarını da bir bakıma temin etmiş olacağız. Yine koyunculuk projemiz var. ??28:36dk. Yine SODES kapsamında “yalnız değilsiniz” projesi var. İş yardımlarımız var. Bütün bunlarla beraber vakıf olarak 2013 yılında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışmışız. Ben bu rakamlardan bunu anlıyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler