Kars’ta köy köy gezen grup, çocukların yüzünü güldürüyor

Kars’ta köy köy gezen grup, çocukların yüzünü güldürüyor

Kars'ta “Bir Oyuncak Da Sen Ver” ekibi köy çocuklarına oyuncak hediye ederek mutluluklarına ortak oluyor.

Volkan KARABAĞ

Kars'ta bir grup gönüllü, “Bir Oyuncak Da Sen Ver” adı altında “Çocuk gülerse dünya güler, oyuncaksız köy çocuğu kalmasın” sloganıyla sosyal medya üzerinden yürüttükleri kampanya ile köy köy gezip çocuklara oyuncak dağıtıyor.

Kars Valiliğinden resmi izinli olan bir grup gönüllü, “Bir oyuncak da sen ver” adı altında sosyal medya hesabı açıp, çocuklara oyuncak toplamak için sosyal sorumluluk çalışması başlattı.

Takipçilerinin gönüllü gönderdikleri oyuncaklarla hafta içi çevreden topladıkları oyuncakları bagajlarına dolduran ekip, muhtarlar ve ailelerden izin alarak her hafta sonu belirledikleri köylere gidip oyuncak dağıtıyor.

Bu hafta ise gönüllü ekip, Arpaçay ilçesine bağlı, Gülyüzü, Taşbaşı, Akçakale köylerini ziyaret edip, buradaki çocuklara oyuncaklar dağıtıp oyunlar oynayarak mutluluklarına ortak oldu.

Ekip, bugüne kadar Kars'taki 382 köyün yaklaşık 180'ine ulaşarak köylerde çeşitli etkinlikler yaparak çocuklara oyuncak hediye etti.

Gönüllülerden Fatih Taş, yaptığı açıklamada Türkiye'nin çeşitli illerinden gönderilen oyuncakları köy köy gezerek çocuklara hediye ettiklerini söyledi.

- "Amacımız çocuklar mutlu olsun"

Valilikten resmi izinlerinin olduğunu belirten Taş, "Bir oyuncak da sen ver ailesi olarak bu sayfayı gönüllüler oluşturmakta, biz köy köy gezip çocuklara oyuncak, şeker gibi şeyler dağıtıp orada güzel etkinlikler yapıyoruz. Bugünde çocuklarla çok güzel bir şekilde konuştuk, sohbet ettik, onlara öğütler verdik, sonra oyuncakları dağıttık. Bizim amacımız, Kars'ta hiç bir şekilde oyuncaksız çocuk bırakmayacağız. "Çocuk gülerse dünya güler, oyuncaksız çocuk kalmasın" sloganlarıyla biz bu projeyi yürütmekteyiz. Elimizden geldiği kadarıyla her şeyi yapmaya çalışacağız, amacımız çocuklar mutlu olsun." diye konuştu. 

Gönüllülerden Fatmanur Yemenoğlu ise çocuklara vakit geçirmenin onların mutluluğuna ortak olmanın çok güzel olduğunu anlattı.

Daha fazla çocuğun mutluluğu için herkesin destek vermesi gerektiğini anımsatan Yemenoğlu, "İlk amacımız çocuklara oyuncak dağıtmak, onun dışında kırtasiye malzemesi, mont, bot gibi ihtiyaçlarınıda karşılıyoruz. Bugünde Gülyüzü köyüne geldik, çocuklarla balonlar şişirdik, oyunlar oynadık yine çok güzel bir gün geçirdik tüm herkesin buraya destek olmalarını bekliyoruz." şeklinde düşüncelerini aktardı.

Köylülerden Cevdat Taşlıova da köydeki çocuklara oyuncak dağıtılmasına kendilerini de çok mutlu ettiğini söyledi.

Ekibe teşekkür ettiğini aktaran Taşlıova, "Bugün köye gelip çocuklara oyuncak hediye ederek onları mutlu eden herkese çok teşekkür ediyoruz. O kada şey gördük köy köy gezip oyuncak hediye edenleri ilk defa görüyoruz, çok güzel bir şey Allah razı olsun" dedi.

her-daim-gulsunler-diye-(1).jpgher-daim-gulsunler-diye-(2).jpgher-daim-gulsunler-diye-(3).jpgher-daim-gulsunler-diye-(4).jpgher-daim-gulsunler-diye-(5).jpgher-daim-gulsunler-diye-(6).jpgher-daim-gulsunler-diye-(7).jpgher-daim-gulsunler-diye-(8).jpgher-daim-gulsunler-diye-(9).jpgher-daim-gulsunler-diye-(10).jpgher-daim-gulsunler-diye-(11).jpgher-daim-gulsunler-diye-(12).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler