Kars'ta Küçükbaş Hayvan Çalıştayı!

Kars'ta Küçükbaş Hayvan Çalıştayı!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen Küçükbaş Hayvan Çalıştayı SERKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in başkanlığında gerçekleşti.

Sarıkamış ilçesinde düzenlenen çalıştayda bir konuşma yapan Kars Valisi Günay Özdemir, bölgesel anlamda hayvancılığın gelişmesi, problemlerin tespiti ve çözümü açısından çalıştayın önemine vurgu yaparak; üretim yerinden üreticiye, sivil toplum örgütlerinden kamu yöneticilerine kadar herkesin sorumluluk bilincinde olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Vali Özdemir konuşmasında; bölge illerinin küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için çok önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, meraların daha verimli kullanılması için bilimsel anlamda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Vali Özdemir konuşmasında ayrıca; hayvan ırklarının gelişmesi için yeni bir hayvan araştırma merkezi olması gerektiğini, bunun yalnızca Türkiye için değil, Kafkasya bölgesi için önem taşıdığını belirtti.

SERKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in başkanlığında düzenlenen çalıştaya; Kars Valisi Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, Ağrı Valisi Musa Işın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ile SERKA sorumluluk sahasında yer alan il ve ilçelerin belediye başkanları, akademisyenler ve çiftçiler katıldı. 

karsta-kucukbas-hayvan-calistayi!-(1).jpgkarsta-kucukbas-hayvan-calistayi!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler