Kars'ta Kurban Hareketliği!

Kars'ta Kurban Hareketliği!

Kurban Bayramı öncesi Doğu'dan Batı illerine yapılan hayvan sevkleri renkli görüntülere sahne oluyor. Yetiştiriciler yaylalarda doğal beslenerek şehre inen hayvanlarını apar topar kurbanlık için başta İstanbul olmak üzere batı illerine götürüyorlar.

Kars'ta Kurban Hareketliği!

Kurban Bayramı öncesi Doğu’dan Batı illerine yapılan hayvan sevkleri renkli görüntülere sahne oluyor. Yetiştiriciler yaylalarda doğal beslenerek şehre inen hayvanlarını apar topar kurbanlık için başta İstanbul olmak üzere batı illerine götürüyorlar.

Sıkı pazarlıklar yapılarak satın alınan hayvanlar kamyonlara yüklendikten sonra vedalaşmalar yapılıyor. Son hazırlıklarını yaparak yola koyulan kurbanlıkların değerinde satılabilmesi dileklerinde bulunuluyor.

Yetiştiriciler kurbanlıkların en önemli özelliğinin doğal beslenmeleri olduğunu belirterek, bu yıl kurban mevsiminin yayla dönüşüne denk gelmesinin et verimini de ön plana çıkardığını belirtiyorlar.

Gözü gibi baktıkları ve hepsine birer isim verdikleri kurbanlıklarını satış için Kars’tan çıkaran yetiştiriciler son olarak gazetecilere hayvanlarını isimleriyle tanıttılar ve özelliklerini sıraladılar.kha

Önceki ve Sonraki Haberler