Kars’ta kütüphane dostu öğrenciler ödüllendirildi

Kars’ta kütüphane dostu öğrenciler ödüllendirildi

Kars’ta, bir dizi etkinliklerle kutlanan 58’inci Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen, ‘Hakikat ve Kütüphaneler’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları ile satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tacettin DURMUŞ

Kars İl Halk Kütüphanesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 28 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında Kütüphane Haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Dün ‘Kitap Okuyorum’ kampanyası ile start verilen etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

Etkinlikler kapsamında İl Halk Kütüphanesinde ödül töreni düzenlendi. Törende dereceğe giren öğrenciler ödüllerini, Kars Valisi Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Jandarma Alay Komutanı Hıdır Ayçiçek’in elinden aldı.

Törende kütüphaneyi kullanalar arasından en çok ödünç kitap alan okuyuculara da ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilciğinin hafta dolayısıyla düzenlediği satranç turnuvasında birinci olan öğrenciler de madalyalarını Kars Valisi Türker Öksüz’ün elinden aldı.

Ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Kadir Sarıdağ ve Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakişi de hazır bulundu.

KÜTÜPHANEDE HAYAT VAR

Ödül töreninde konuşma yapan Kars İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Şahin Yılmaz, haftanın anlam ve önemini anlatarak, kitap okumanın önemine değindi.

Yılmaz konuşmasında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce bu yıl Kütüphane Haftasının ana temasının "Kütüphanede Hayat Var” olduğunu hatırlattı. Ayrıca Türk Kütüphaneciler Derneğinin de hafta için "Hakikat ve Kütüphaneler" teması belirlemiş olduğunu da belirten Yılmaz, kutlama etkinliklerinin söz konusu doğrultularda gerçekleştirildiğini söyledi.

Kars İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgi de veren Kars İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Şahin Yılmaz, “Teknolojinin sınırları aştığı ve kalıpları yaktığı bir çağda yaşıyoruz. Tıpkı insanlar gibi kurumların da cemiyet içinde görünür olabilmek için çağa ayak uydurması yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanması gerekmektedir. Bizler de misyon ve vizyonunuzu bu teknolojik ölçütlere göre yeniden belirlemiş bulunmaktayız. Misyonumuz halkımızın beşikken mezara kadar evrensel eğitimini desteklemektedir. Vizyonumuz ise teknolojik yenilikleri kullanarak daha görünür halde olmak, daha etkin olmak ve daha fazla insana ulaşmaktır. Misyonumuz ve vizyonumuzun gereği ileriki süreçte alışılmışın dışında ve her yaştan halkımızın ilgi odağı haline gelmiş bir halk kütüphanesi yaratmayı planlamaktayız.

Kütüphanemiz 2020 yılana kadar oldukça iyi bir ivme kazanmıştı. Okuyucu sayılarımız yıllık 200 binlerle ifade ediliyordu. Ancak 2020 yılında tüm dünyayı kasıp kavuran Covid 19 pandemisi nedeniyle kütüphanelerimiz okuyucu hizmetlerine kapatılmış, tekrar açıldığında getirilen sosyal mesafe kuralları gereği hizmetler kısaltılmıştır. Bu süreçte toplumdan kalabalık ortamlardan uzak durma eğilimi görüldüğünden okuyucu sayılarımız oldukça düşmüştür. 2021 yılı sonu itibariyle yıllık okuyucu sayımız 50 bin civarında gerçekti.

Bu süreç her iki kütüphanemiz açısından oldukça olumsuz geçmiştir. Son bir yılda emekli olanlarla birlikte 4 personelimiz ayrıldı. Bir personelimiz de yakında ayrılacak. Temizlik personelimizin olmaması nedeniyle zaman temizlik konusunda zafiyet yaşamaktayız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen umutsuz değiliz. Çok yakında Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 3 yeni kütüphaneci arkadaşımız göreve başlayacak. Nisan ayından itibaren e bakanlığımız temizlik hizmetlerini yürütmemiz için arızi işçi takviyesi yapacak. En azından 2022 yalının kalan kısmında kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler