Kars'ta lider çocuklar tarımla buluştular

Kars'ta lider çocuklar tarımla buluştular

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek ama

Kars'ta lider çocuklar tarımla buluştular

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik projesi Kars’ta da hayata geçirildi.

“Lider Çocuk Tarım Kampı” projesi kapsamında Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 07-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında öğrenciler kamp düzenlenecek. Beş gün boyunca devam edecek kampta, “Tarım Nasıl Başladı? Neden Önemli?” konulu Sinevizyon Gösterisi, Fırın Ziyareti, Kağızman Elma ve Ceviz Bahçelerine Gezi, Kaşar Üretim Tesisine Ziyaret, Sarıkamış Ormanları Gezisi ve Kaz Üretim Tesisine ziyaretler düzenlecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, öğrencilere kampın süreceği 5 gün boyunca tarım ile ilgi genel bilgilerin yanı sıra gıda güvenliğinden doğa bilincine kadar farklı üretim tekniklerini anlatacaklarını söyledi.

Düzgün, “Kampta birde bilinçli tüketici ve çevre bilincine dayalı bir eğitim olacak. İlimizdeki çeşitli okullardan toplam 15 öğrencimiz bu kampa katılacak. 7 Temmuz’dan itibaren öğrencilerimiz sahaya çıkarak çiçekçilik ve gıda üretimi yapan işletmelerin yanı sıra büyükbaş, küçükbaş hayvancılığın yapıldığı yerleri gezerek bilgilendirilecekler. Yapılan etkinlikler çerçevesinde çocuklarımız tarım ve hayvancılığı yakından tanıyarak, sektör hakkında daha geniş bilgi sahi olup, yapılan uygulamalı eğitim ve teknik geziler sayesinde, yedikleri gıdaların ve çevrelerindeki birçok şeyin daha bilinçli olarak farkına varacaklardır. Bu proje sayesinde çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaktır” dedi. 

20140708aw137990_01.jpg

20140708aw137990_02.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler