Kars'ta maskesi burnunun altında olan vatandaşa ceza!

Kars'ta maskesi burnunun altında olan vatandaşa ceza!

Kars’ta maskesi burnunun altında olan vatandaşa ceza yazmak isterken polis ekipleri ile vatandaş arasında karmaşa yaşandı.

İçişleri Bakanlığının Kars Valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda 4 günlük uyarının ardından 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren maskesiz gezen vatandaşlara idari ceza uygulanmasını istedi. Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Faikbey Caddesi, GAMP Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Dr. Metin Sözen Caddesi, Ordu Caddesi, Şehit Yusufbey Caddesi ve Halitpaşa Caddesinin tamamı ile Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Merkez Mahallesi Hapan mevkisinde 3 Haziran 2020 tarihi itibarıyla ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu hale getirilmişti.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent genelinde maskesiz ve maskesi kurallara uygun olmayan vatandaşlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Faikbey Caddesinde maskesi burnunun altına düşen vatandaşa ceza yazmak isteyen polis ile vatandaş karşı karşıya geldi. Polis ekibi maskesinin uygun olmadığı gerekçesiyle ceza yazmak isterken, vatandaş maskesinin bol olduğunu ve polis ekiplerinin yaptığı denetimde kendisinin güldüğünden dolayı ceza yazmak istediğini iddia etti.

Polis ekibinin ceza yazmasını engelleyen vatandaş bölgeye çağırılan ekip arabasıyla ifadesinin alınması için Kazımpaşa Polis Karakoluna götürüldü.

Ayrıca denetimde yaşları 15 ila 17 olan 3 genç ise kimliklerinin yanlarında olmadığı gerekçesiyle polis ekipleri tarafından bir süre sorgulandı. İsimlerini öğrenen polis ekipleri ailesiyle görüştükten sonra gençler yollarına devam etti.

Polis ekipleri yaşanan olayın ardından maskesiz sokağa çıkan ve maskesi kurallara uygun olmayan vatandaşlara yönelik denetimlerine devam etti. 

kars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(2).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(4).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(5).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(6).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(1).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(8).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(3).jpgkars’ta-polis-ile-vatandasin-maske-gerginligi!-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler