Kars’ta Milli Eğitim’den 2. Dönem Bilgilendirme Toplantısı

Kars’ta Milli Eğitim’den 2. Dönem Bilgilendirme Toplantısı

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, ücretsiz destekleme kurslarının birinci dönem itibarıyla başarılı olduğuna değindi.

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kars’ta eğitim öğretimin 2. dönemiyle birlikte açılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları e-kılavuzu ile ilgili okul müdürleri, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri ile toplantı yapıldı.

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, ücretsiz destekleme kurslarının birinci dönem itibarıyla başarılı olduğuna, bu süreçte 2. dönemde de büyük ölçüde başarı sağlanacağı inancında olduğunu belirtti.

Eskiden parası olanın dershaneye gitme şansı olduğunu, parası olmayanın ise ekstra ders alamadığını hatırlatan Altun, kursların bu manada büyük olanak olduğuna dikkat çekti. Altun, “Kurslarımız sayesinde öğrencilerimiz bu kurslara ücretsiz gidiyor ve faydalanıyor. Devletimiz, hükümetimiz dershaneye gidemeyen öğrencilere böyle bir olanak sağlamış, onları mutlu etmiş, ailelerine de büyük kolaylık sağlamıştır.” dedi.

Kursların işleyişi ile ilgili olarak okul müdürlerine seslenen Gökhan Altun, şunları söyledi;
“İşimizi hassasiyetle ve titiz bir şekilde yaparsak, daha çok öğrencimizi kazanabilir ve eğitim seviyemizi çok daha yukarı seviyelere çıkarabiliriz. Öğretmenin, öğrencinin dersine girmesi onu tanıması büyük bir şans ve bu şansla birlikte eksiği olan öğrenciyi kursta en iyi şekilde yetiştirebilir. Bu kurslarla velinin sınav kaygısı da azalmıştır. Asıl kaygılı olması gereken bizleriz. Çünkü öğrencilerin başarılı olması için çalışacağız. Kursların en iyi şekilde yürütülmesi gerekiyor. Kurslar öğrenme eksiklerinin giderilmesi için açılmıştır. Amacımız öğrenciyi başarılı kılmaktır. Bizler sorumluluğumuzu bilecek vicdanımızla kursu vereceğiz.” 

Eğitim öğretim konusuna da değinen Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “Okul giriş çıkışına dikkat ediniz. Okul müdürü makamda oturmasın, okul bahçesinde gezsin öğretmenlerde nöbetlerini iyi bir şekilde tutsun. Kars’ta çok şükür okullarda huzur hakimdir. Aile ziyaretlerine gidiniz. Öğrencinizi tanıyınız. Eğitim öğretimde öğrencinin başarısını arttırmak öğretmenlerimizin üzerindedir. Kişiliğini kazanmış ve işinin ustası olan öğretmenler mesleğinde başarılı olmaktadır. Sizlere bu manada güvenim tamdır. Eğitim seviyesini yukarılara taşımak adına, daha başarılı öğrenciler yetiştirmek adına hepimize çok önemli görevler düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Komisyon üyeleri tarafından 2. eğitim öğretim döneminde kurslarla eğitim kalitesinin nasıl artırılacağı yönünde sunumlar yapılırken, Kars İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Demir tarafından da kursların işleyişi ile ilgili, Ölçme ve Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan kılavuzda kurslara başvurular, sınıfların oluşturulma zamanı, kursların başlangıç ve bitiş tarihleri ve e –kılavuz hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler