Kars’ta Milli İradenin 18'inci Günü’nde Birlik ve Beraberlik Mesajı

Kars’ta Milli İradenin 18'inci Günü’nde Birlik ve Beraberlik Mesajı

Kars’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile ‘Demokrasi Nöbeti’ne 18'inci günde de devam etti.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Faikbey Caddesi İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz’dan bu yana devam eden Demokrasi Nöbetini aralıksız sürdürüyor. Toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto etti.

Büyük bir coşkuyla demokrasi nöbetini 18’inci günde de devam eden vatandaşların nöbetine ilk günden bu yana kendilerini yalnız bırakmayan Kars Valisi Rahmi Doğan, MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da eşlik etti.

15 Temmuz’dan bu yana tek yumruk ve ortak ses olan Türkiye’nin bir örneğini ortaya koyan Karslılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi nöbetini sonlandıracağı güne kadar meydanlarda olacaklarını kaydettiler. Yetkililer ise açıklanan 7 Ağustos tarihinde İstanbul’da yapılacak büyük mitingle sona erecek olan demokrasi nöbetinde Kars’ta da tüm siyasi partilerin ve halkın katılımıyla bir miting yapmayı planladıklarını söylediler.

Demokrasi Nöbeti’nin ilk gününden bu yana meydanlarda bulunarak birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaptığı açıklamada; “Demokrasi nöbetiniz kutlu olsun hayırlı olsun. 18 gün oldu hala meydanlardayız, bu süre bir ömür olsa yine hep beraber bu meydanlarda oluruz. FETÖ ve işbirlikçileri geleceğimizi çalmak istediler bizleri kendilerine köle yapmak istediler ve siz onların karşısında durdunuz. Burada parti ayrımı gözetmeksizin hep beraber tek yürek, tek bayrak altında birleştik. Görüyorsunuz ki burada ne bir siyasi parti bayrağı var ne de benzer bir slogan. 18 gündür bu meydanları dolduran herkesin ortak sesi ‘TÜRKİYE’ ortak bayrağı ‘TÜRK BAYRAĞI’ oldu. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da konuşmasında Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve ekibine ilk günden bu yana meydanlarda yaptıkları çağrılar ve birlik, beraberlik mesajları için teşekkür ederek, diğer siyasi parti temsilcilerini de ilk gün çıktıkları meydanlara son güne kadar gelmeleri noktasında çağrıda bulundu. Başkan Çalkın, “Burası bizim partimizin önü olabilir ama hemen karşıda emniyet müdürlüğünün olması ve o gece yaşanan hadiselerin de burada cereyan etmesi nedeniyle biz burada toplanıyoruz. Burada herhangi bir parti ayrımı gözetmiyoruz. Her türlü siyasi partinin ve vatandaşın demokrasisine, milli iradesine sahip çıktığını gördük. Dolayısıyla bu bizi çok memnun etti. İlk günden bu güne kadar bizden desteklerini esirgemeyen Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta başta olmak üzere, herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Sayın Murtaza Karaçanta Kars’ın belediye başkanıdır ama sonuç itibariyle seçilmiş olduğu bir siyasi parti vardır. Başkanımız bu anlamda bir an olsun bizi yalnız bırakmadı. Biz diğer siyasi parti temsilcilerimizi de son güne kadar burada görmek isterdik. Daha bu nöbetleri devam ettireceğimiz birkaç gün var önümüzde inanıyoruz ki onlar da yeniden bu meydanlarda olacaklardır.” İfadelerini kullandı.

7’den 70’e herkesin yer aldığı demokrasi nöbeti, çalan türkülere bayraklarla eşlik eden binlerce demokrasi nöbetçisinin kırmızı beyaz renkleriyle 18. gününde de sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler