Kars'ta Miniklerin Aşı Korkusu!

Kars'ta Miniklerin Aşı Korkusu!

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nca Türkiye’nin tüm illerinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personellerince yürütülen aşılama kampanyası Kars’ta da sürüyor.

İlkokul öğrencilerine yönelik yapılan aşılama kampanyasında bugün Kars Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda öğrencilere tetanos aşısı yapıldı. Aşı sırasında öğrencilerin çığlıkları ise okul koridorlarını inletti. Sağlık personellerinin ve öğretmenlerinin ikna çabaları ise iğneden korkan miniklerin gözyaşlarına engel olamadı.

Yapılan aşı çalışmalarını yerinde takip eden ve personelleriyle birlikte öğrencileri ikna etmeye çalışan Kars İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, “Şu anda 1 ve 8’inci sınıflara rutin yapılması gereken aşıları gerçekleştiriliyor. 1. Sınıf öğrencilerimize 4’lü karma aşı dediğimiz difteri, boğmaca tetanos aşısı yapılırken, 8’inci sınıf öğrencilerimize ise difteri tetanos aşısı yapılıyor. Aşı koruyucu etkisiyle sağlığın olmazsa olmaz koşuludur. Çünkü aşı yapılmayan çocuk sadece kendisi için değil ailesi ve bulunduğu ortamlar için tehdittir. Bu aşılamaların çocukluk çağında yapılması hastalıkların bir nevi kontrol altına alınmış olması anlamı taşıyor.” dedi.

Öğrencilerin önceden aşı olacaklarını bildikleri için psikolojik olarak korkuya kapıldıklarını söyleyen Dr. Kan, bu durumun büyükler için de söz konusu olduğunu belirterek, sağlık için bu korkuyu yenmenin önemini de vurguladı.

karsta-miniklerin-asi-korkusu!-(1).jpgkarsta-miniklerin-asi-korkusu!-(2).jpgkarsta-miniklerin-asi-korkusu!-(3).jpgkarsta-miniklerin-asi-korkusu!-(4).jpgkarsta-miniklerin-asi-korkusu!-(5).jpgkarsta-miniklerin-asi-korkusu!-(6).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler