Kars’ta muhteşem yılsonu konseri

Kars’ta muhteşem yılsonu konseri

Kars’ta liseli öğrenciler tarafından yılsonu konseri düzenlendi. Konserde yerli ve yabancı birçok klasik eser ustaca seslendirildi.

Volkan KARABAĞ

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yılsonu konseri düzenlendi. Konser programına İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, Eğitim Müfettişleri Başkanı Adil Akkaya, okul müdürleri ve çok sayıda davetli ile veliler katıldı.

Program saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Okul Müdürü Sait Gürek yaptığı konuşmada okulları hakkında bilgi verdi ve sanatın önemi üzerinde durdu. Toplumların sanata ve sanatçıya verdikleri değer kadar gelişmiş olduklarını belirten Gürek, “Resim ve müzik alanında eğitim veriyoruz. Toplumların kültürlerini yansıtan en önemli ögelerden birisi de güzel sanatlardır. Kendi müziğimizi öğrencilerimize benimsetirken, batı müziği alanında da gelişmelerine yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi yükseköğretimdeki resim ve müzik alanlarına hazırlıyoruz.” dedi.

Konser, Müzik Öğretmeni Şef Şermin Uluman Okçuoğlu’nun yönetiminde Batı Müziği Orkestrasının sunumuyla başladı. Çok Sesli Koro birbirinden güzel eserleri batı müziği tarzında icra etti ve büyük alkış topladı. Ardından Müzik Öğretmeni Ömür Korkmaz’ın hazırladığı Oda Orkestrası sahne aldı ve yerli ve yabancı birçok klasik eseri ustaca seslendirdi.

Konserin finalinde ise Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel türküler yer aldı. Müzik Öğretmeni Şef Tolga Kayaş yönetimindeki koro ve solo türküler seyirciler tarafından büyük beğeniyle dinlendi. Konserin son kısmında söylenen halay türkülerine seyirciler de halay çekerek eşlik ettiler.

Konserin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay sahneye çıkarak öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Konserin hazırlanmasında emeği geçen görevlileri teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Konsere katılanlar unutulmaz bir müzik akşamı geçirmenin keyfiyle salondan mutlu ayrıldılar.

karsta-muhtesem-yilsonu-konseri-1.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-2.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-3.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-4.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-6.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-7.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-5.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-8.jpgkarsta-muhtesem-yilsonu-konseri-9.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler