Kars'ta Nevruz öncesi operasyon

Kars'ta Nevruz öncesi operasyon

Kars İl Jandarma Komutanlığı, 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi operasyon düzenledi. 4 kişi yapılan eş zamanlı operasyonda yakalandı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi sosyal medya üzerinden Bölücü Terör Örgütlerinin propagandasını yapanlara ve Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında; sosyal medya hesapları üzerinde terör örgütü propagandası yapmak suçunu işledikleri tespit edilen 3 şüpheli şahıs merkeze bağlı köylerde eş zamanlı yapılan aramalar sonucu gözaltına alındı. Şahısların adli makamların talimatları doğrultusunda soruşturma işlemleri devam ediyor. 

Bugün ayrıca takibi yapılmakta olan Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs da yakalanarak cezaevine gönderildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler