Kars'ta Öğretmen Açığı Kapanıyor

Kars'ta Öğretmen Açığı Kapanıyor

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin kitap ihtiyaçlarının tamamlanması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Alkış ayrıca, öğretmen atamalarına da değinerek, Kars'ta öğret

 

Alkış ilk olarak itap dağıtımına değinerek, “Bakanlığımız uzun zamandır öğrencilerimizin kitaplarını dağıtıyor. Öğrencilerimiz okula geldiği zaman sıraların üzerinde kitaplarını hazır bulmaları gerekiyor. Bu heyecanı yaşamaları gerekiyor. Şu anda kitaplarımız hızla dağıtılıyor. İlçelere dağıtıldı. Biz ilçelere toplu halde götürüyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de okullara dağıtıyorlar. Merkezde de şu anda liseler tamamlandı. İlköğretim okulları ve orta okullarda önümüzdeki çarşambaya perşembeye bitecek. Yani 17 Eylül’de öğrencilerimiz okula gittiklerinde kitaplarını hazır bulacaklar. Eğer, okula gittiklerinde öğrencilerimiz kitaplarını hazır bulamazlarsa ki takdir edersiniz ki öğrenci yoğunluğu ilk günden hemen tamamlanmıyor. O zaman okul idareleri belki Çarşamba günü dağıtırız diye düşünebilirler. Eğer öğrenci yoğunluğu olur ise okullarda kitaplarımız hazır olacak. Artık okul idaresinin ondan sonrası takdirindedir. Pazartesi mi dağıtırlar Salı mı dağıtırlar, toplam 462 bin 392 kitap geldi. Ama bu bizim ihtiyacımızın tamamı değil. Şöyle ki, henüz tamamlanmayan matbaadan bakanlığa teslim edilmeyen kitaplar var. Toplamda biz tamamını dağıttık ama lokal olarak Türkçe kitabı veya İngilizce kitabı gibi bazı kitaplar teslim edilmediği için onlarda daha sonra teslim edilecek.” dedi.  
 
ÖĞRETMEN ATAMALARI
Öğretmen atamalarından da söz eden Alkı, “Geçen yıl Şubat ayında yapılan atamalarda 500 öğretmenimiz atanmıştı. Gerçekten iyi bir yerdeydik. Sadece 220 gibi bir ücretli öğretmenle biz işi götürmüştük. Bu sene 500’den fazla öğretmenimiz, 515 öğretmenimiz il dışına tayin istedi. Tabi bunların isteye bağlı olanlar var. özür grubuna gidenler var. 515 öğretmenimiz il dışına gitti. Birde gelenlerimiz var. Yine özür grubundan ve isteye bağlı, özür grubundan 28 isteye bağlı 66 öğretmen geldi. Dikkat ederseniz 515 öğretmen gitti. 94 öğretmen geldi. Tabi bu açıyı ilk atama ile bakanlığımız kapatacak. İlk etapta bakanlığımız bize şu anda 450 öğretmen verdi. Bu 450 öğretmenle sadece giden geleni karşıladı. Ama bizim aldığımız duyumlara göre büyük ihtimal önümüzdeki günlerde yine ilave atamalar olacak. Güzel olan şu; bizim daha önce en büyük sıkıntımız sınıf öğretmenlerindeydi açıklık. Bu sene sınıf öğretmenlerinde açığımız yok. Fazlamız var. 20 sınıf öğretmenimiz fazladır. Branş öğretmenlerindeki açıklık diğer branşlarla kapatılabiliyor. Yani sınıf öğretmenliği açığı bizim için çok daha elsim. Hele hele birleştirilmiş sınıflarda 3 sınıfı bir öğretmenin okuttuğu düşünülürse sınıf öğretmeninin açığını kapatmak hem zor hem de verimli olmuyor. Biz eğitim seviyesini yükseltelim derken 3 sınıfı ücretli öğretmene teslim etmek çok doğru bir şey değil. Ama bu sene sınıf öğretmenlerinde, ücretli öğretmen neredeyse hiç olmayacak. Açığımız branş öğretmenlerinde. Branş öğretmenlerindeki açığı, mesela, coğrafyayı tarih ile Türkçeyi edebiyatla kapatma imkanımız var. Bizim çalışmamız öyle ki farklı branşlarla telafi yoluna giderek inşallah hiçbir dersimizin boş geçmememsi yönünde hazırlığımızı tamamladık.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler