Kars’ta Öğretmenler Günü kutlaması

Kars’ta Öğretmenler Günü kutlaması

Kars'ta Öğretmenler Günü kutlaması

Kars’ta Öğretmenler Günü kutlaması

Anadolu’nun ayazlı günlerinde kardelenler yetiştirmek için yemin ettiler

Yanlarında sımsıcak ve kocaman yüreklerini getirdiler

Karla kaplı coğrafyalarda dumanı tütmeyen evlere ateş, gurbet çekenlere sıla, kurumuş çiçeklere berrak pınarlar olacaklar

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  İlk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Müdür Vekili Gökhan Altun tarafından sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir grup öğretmen Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun’u makamında ziyaret ederek bütün öğretmenler adına çiçek verdiler. Öğretmenler grubu buradan Vali Ahmet Kara’nın makamına geçerek çiçek sunumu yaptılar. Vali Ahmet Kara, her öğretmenin öğrencilere faydalı olabilmesi için bilgi teknolojisini yenilemesi gerektiğini söyledi. Vali Kara öğretmenlerle bir süre sohbet ederek görüş ve önerilerini dinledi.

  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programa geçildi. Burada ilk olarak öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına bir konuşma yapan Yasemin Erdogan, “Biz Anadolu’nun ayazlı günlerinde kardelenler yetiştirmek için buradayız. Ellerimiz buz tutsa da, bazılarımız tipiye tutulsa da bu kutsal mesleğin hakkını vermek için çalışacağız. Bizler güzel ülkemizin her karışında görev yapmaya hazır eğitim erleri olarak hiçbir zorluktan yılmayacağız. Çünkü; yanımızda sımsıcak ve kocaman yüreklerimizi getirdik. Burada hep beraber karla kaplı coğrafyalarda dumanı tütmeyen evlere ateş, gurbet çekenlere sıla, kurumuş çiçeklere berrak pınarlar olacağız” dedi.

  Yeni emekli olan öğretmenlerden Hakan Boler de emekli öğretmenler adına yaptığı konuşmada bir ömre değer bu mesleğin sıcak, sevecen, anlamlı ve fedakarlık içeren yanlarını anlattı.

  Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun ise, “Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Güneş nasıl can verirse havaya, suya, toprağa, nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donan doğaya, öğretmende öyle can verir bir topluma, onu alır evrensel kulenin içinde yer alan muasır medeniyetler haritasında yeri nereye ise oraya koyar. Burası unutulmamalıdır ki, gelecek gençlerin, gençlerde öğretmenlerin eseri olacaktır. Öyle ise yarının temelini attığımız bugünlerde yoğurduğumuz kişilik hamurunu kıvamını ona göre ayarlamakta öğretmenlerimizin vazifesi olacaktır” diye konuştu.

  Konuşmalardan sonra resim, şiir, öykü, masa tenisi gibi sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar’a da Kız Pansiyonu yapımında emeklerinden dolayı Vali Ahmet Kara tarafından plaket verildi.

  Mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından şiirler okundu, öğretmenler korusu konser verdi. Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle son bulan programa; Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkan Vekili Haydar Yılmaz, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurhayat Gülmez, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhün Altun, Milli Eğitim şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler