Kars’ta Öğretmenlerin Günü!

Kars’ta Öğretmenlerin Günü!

Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

Kars’ta Öğretmenlerin Günü!

Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi din dersi öğretmenleri ve bir grup öğrenci Kars Şehitliğini ziyaret etti. Ardında da Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk koyma törenine, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Teftiş Kurulu Başkanı, İlköğretim Müfettişleri Müdürlüğüne Bağlı Kurum Müdürleri, İlköğretim, Ortaöğretim ve özel okulların idarecileri, yeteri kadar öğretmen Bayrak-flamaları ile katıldı. Çelek koyma törenine öğrenciler katılmadı. Daha sonra da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

KUTLAMA PROGRAMI HALK EĞİTİM MERKEZİDE DEVAM ETTİ

Kutlama etkinliklerine daha sonra da Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü çok amaçlı salonunda devam edildi.  Burada da saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra da Öğretmenler Günü ile ilgili olarak günün anlam ve önemini belirten bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Kutlama etkilikleri öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına, G.A.M.P Endüstri Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Nur Güzey adlı öğretmenin konuşması ile devam etti. Ardından da İmama Hatip Orta Okulu öğrencilerinden Ayşe Hıra da öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

ŞAHİN, ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ!

Hıra’nın konuşmasının ardından ise Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mithat Şahin de söz alarak öğretmenler günü ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Şahin, konuşmasında öğretmenlerin özlük haklarının arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’nin en mahrum ve gelişmişlik düzeyi düşük bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin öncelikli olarak özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Hiç bilenle bilmeyen bir olumu? Bilginin kaynağında öğretmenler varsa ve bilgiyi de bizlere öğretmenler öğretiyorsa, onlara teşvik ve ödül sistemi uygulamasına da geçilebilir. Öğretmenlerin performanslarına göre ikramiye şeklinde özlük haklarının iyileştirilmesi çok önemlidir. Yoksa her 24 Kasım da öğretmenlik mesleğini göklere çıkardıktan sonra onları unutmamak gerekir” dedi.

EKİZ, “HER 24 KASIM DA ÖĞRETMENLER GÖKLERE ÇIKARTILIR DAHA SONRA DA UNUTULUR”

Vali Vekili Faruk Ekiz de Öğretmenler Günü ile ilgili olarak düşüncelerini aktardı. Ekiz de konuşmasında her “Her öğretmenler gününde öğretmenlerden övgüyle bahsedilir. Ama bakıyoruz ki sonuçta onlar açısından hiçbir şey değişmemiş. Öğretmenlerimize verdiğimiz değer sadece lafla değil uygulama da ve fiiliyatta da olması gerekir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda öğretmenlerin gelir seviyesi oldukça yüksektir. Ama ülkemizde maalesef gelir seviyeleri düşüktür. Umarız büyüyen ve gelişen ülkemizde, öğretmenlerimizin hakları daha da iyileşir. Elleri öpülesi öğretmenlerimizin yaşamları iyileştikçe bizlerinde, ülkemizin de eğitim seviyesi yükselir. “ diye konuştu.

BOZKUŞ, ÖĞRETMENLERE AYRICALIKLI BİR STATÜ VERİLMELİ!

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, yetişmiş insan unsurunun önemine değinerek hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde, kültürde, sağlıkta, bilimde ve teknolojide gelişme ve kalkınmayı yakalamış ülkelerde yetişmiş insan unsurunun çok önemli bir faktör olduğuna dikkat çekti.

İnsan yetiştiren öğretmenlere ayrıcalıklı bir statü verilmesine de dikkat çeken Bozkuş, “Bir ülkenin gelişmesi ve her alanda kalkınması öncelikli olarak öğretmenler sayesinde gerçekleşmektedir. Dünyanın geleceği öğretmenler ve onların yetiştireceği nesillerin elindedir. Öğretmenlik mesleğinde olduğu gibi her meslek dalında özlük hakları bakımından öğretmenlerinde yeterli miktarda olmasa bile iyi bir seviyeye geldiğini söyleyebiliriz. Benim eşim ve kızım da öğretmendir. Ama ülkemizin daha gelişip ileri gitmesi öğretmenlerin elinde olduğu için öğretmenlerimize ayrıcalıklı bir statü getirilmesi gerekir ve bu kutsal mesleği daha iyi icra etmek için tüm bunlar gerekmektedir.” Dedi. 

MÜFTÜ GENÇ, “KANAAT TÜKENMEYEN BİR HAZİNEDİR”

İl Müftüsü Mehmet Genç’te plaket taktiminin ardından yaptığı konuşmada kanaat tükenmeyen bir hazine olduğunu dile getirerek, bunu insanlara değerli öğretmenlerin öğrettiğini söyledi. Dünyada üç insanın elinin öpüldüğünü de dile getiren Müftü genç bunların ana, baba ve öğretmenler olduğunu da belirterek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

AY YILDIZLI BAYRAĞA EL BASARAK ANT İÇTİLER

Kutlama etkinlikleri kapsamında arıca öğretmenlik mesleğine yeni başlayan çiçeği burnunda öğretmenler de Türk Bayrağına el basarak öğretmenlik andı eşliğinde yemin içtiler. Etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Kafkas Üniversitesi öğrencileri tarafından skeçler de sahnelendi.  Program, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin solo türküler seslendirmesinin ardından TRT sanatçısı Yıldız Demirkol Savaş ta mini bir konser vererek sevilen türküleri seslendirdi.

YILIN ÖĞRETMENİ MEHMET YAŞAR YEŞİLYURT

25 yıllık biyoloji öğretmeni Mehmet Yaşar Yeşilyurt yılın öğretmeni seçildi. Yılın öğretmeni olarak seçilen Yeşilyurt’a plaketini Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mithat Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış taktim etti. Yeşilyurt’a ayrıca 1000 TL’de ödül verildi.

DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU GÜLSÜM TATAR

Dünya ve Avrupa Boks Şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, 2014 yılında düzenlenecek Büyük Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda da birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Şampiyonanın hazırlıklarını memleketi Kars’ta sürdüren Tatar, 4 ay önce öğretmenliğe başladı. Tatar şimdi kendi köyü Çakmak’da beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Çakmak’a bu yıl sporda gösterdiği başarılar ve ilin spor alanındaki tanıtımına sağladığı katkılarından dolayı yılın başarılı beden eğitimi ödülüne layık görüldü. Belediye başkanı Nevzat Bozkuş’un da cumhuriyet altınıyla ödüllendirdiği Tatar’a Milli Eğitim tarafından plaket takdim edildi. Tatar da “İnşallah onların yüzlerini kara çıkarmam. Benden beklentileri olan insanların beklentilerinin karşılığını inşallah altın madalya ile veririm. Burada beden eğitimi öğretmeni olmam dolayısıyla valimiz, belediye ve mille eğitim ödül verdiler sağolsunlar. Beni onure ettiler bu benim için ayrı bir gurur ayrı bir onur. İnşallah başarılarım bu şekilde devam eder ve bu şekilde güzel organizasyonlarda rol alırım.” dedi.

Tatar ayrıca, “Ocak’ta Türkiye şampiyonamız başlayacak. Dolayısıyla Avrupa şampiyonluğumuz var. Ekim’de Kanada’da dünya şampiyonluğumuz var. Herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

60-65 kilolarda ringlere çıkan Bayan milli boksör Tatar’ın; 4 Avrupa Kupası Şampiyonluğu, 2 Dünya Kupası Şampiyonluğu, 2 Avrupa ve 2 de dünya şampiyonluğu bulunuyor.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler