Kars'ta Okul Gecesi

Kars'ta Okul Gecesi

100. Yıl YİBO İlköğretim Okulu öğretmenleri, 2011 - 2012 eğitim ve öğretim yılı okul gecesinde öğrenci, öğretmen, veliler ve Susuzluları bir kez daha buluşturdu.

 

100. Yıl YİBO öğretmenleri, öğrencileri geleceğe hazırlamak, onları ahlâki yönden ve bilgi yönünden donanımlı hale getirmek ve kendilerini her konuda ifade edebilme yetisine sahip sosyal bireyler yetiştirmek amacıyla gece düzenledi.

 

Kazım Karabekir Paşa Öğretmen Lisesi yemekhanesinde düzenlenen gecede 2448 nüfuslu ilçede yaklaşık 400 kişi salonu tıklım tıklım doldurdu.

 

Gecede sergilenen öğretmen, öğrenci, veliler, ilçe yönetimi ve Susuzluların dayanışması kıskandırdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen gecede, öğrencilerin sergiledikleri gösteriler, skeçler, halkoyunları, tiyatro oyunları ve söyledikleri türküler, Susuzluları büyüledi. Her yıl başarılı ve faydalı bir şekilde düzenlendiği için Susuz 100. Yıl YİBO İlköğretim Okulu klasiği olan gecede, öğretmenlerde sahne alarak birbirinden güzel Anadolu türkülerini de seslendirdiler. Öğretmen ve öğrencilere söyledikleri türkülerde yine öğretmenler çeşitli enstrümanları ile eşlik ettiler.

 

Gecenin sonunda düzenlenen havai fişek gösterisi ise öğrenci, öğretmen, veliler, davetliler ve Susuzlulara doyumsuz anlar yaşattı. Okul müdürü ve öğretmenler, gecenin düzenlenmesinde verdiği desteklerden dolayı Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürü Rıza Uray, Susuz Asliye Hakimİ Muhammet Fatih Kılıçelli ve diğer yetkiliklere teşekkür ettiler.

 

 Gece, programın sunumunu yapan öğrenciler Betül Şaburak ve Şamil Hacıoğlu’nun “Başlamamışsa bir şey sevgiyle, dünyada sevgi sofrasında yenilip içilen, dostça bakan bir gözden, dostça söylenmiş bir sözden / bir dost yüzden daha büyük bir nimet sofrası olur mu? Sizler de bizim sevgi, dostluk soframıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” Sözlerinin ardından Başöğretmen Ulu Önder Atatürk ve tüm eğitim şehitlerin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklâl Marşı’nın okumasıyla başladı.

 

Ardından da Susuz 100. Yıl YİBO İlköğretim Okulu Enver Özer, açılış konuşması yaptı. Özer konuşmasında “Eğitim öğretimin amacı bizlere emanet edilen genç nesilleri geleceğe hazırlamak onlara ahlaki ve bilgi yönünden donanımlı hale getirmek ve kendilerini her konuda ifade edebilecek yetiye sahip olacak bireyler yetiştirmektir. Bizler okulumuz öğretmenleri olarak öğrencilerimizi bilgi ve ahlak yönünden donanımlı bir hale getirirken düzenlediğimiz kültürel etkinliklerle onların sosyal yönlerini de geliştirmeyi ilke edindik. Bu gecede okulumuz olarak bir klasik olan okul gecemizde öğrencilerimizin sergileyeceği hünerleri siz değerli misafirlerimize sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” Dedi.  

                                       

Geceyi sunana öğrencilerin “Bilmek en büyük güçtür bu çağda / Öğrenmek, durmadan öğrenmek… / İster burada ister orada, Öğretmenler karanlıkları delecek.” Sözleriyle devam eden gece, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özkan Kalkan’ın hazırlamış olduğu Susuz 100. Yıl YİBO İlköğretim Okulu, öğrenci ve öğretmenleri konulu slayt gösterisi ile devam etti.

 

Slayt gösterisinden sonra program sırasıyla 4.Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’Gelin-Kaynana’’ adlı skeç gösterisi ile sürdü. Matematik öğretmeni Gözde Şimşek, öğretmen arkadaşlarının sazları eşliğinde bir türkü seslendirdi. Daha sonra da 5-A sınıfından Deniz Gökçe, hazırlamış olduğu monolog gösterisini sundu. Türkçe Öğretmeni Kadir Çalbak yönetiminde hazırlanan ‘’Nasreddin Hoca’dan Çeşitlemeler’’ tiyatro gösterisi ise salonda bulunanları kahkahalara boğdu. Ardında da İngilizce Öğretmeni Murat Öztürk, ‘’Nar Ağacı Narsız Olur mu’’ türküsünü seslendirdi. Yine öğretmenlerden Zeynep Özel Yantemur da bir türkü seslendirdi. Müdür yardımcılarından Nihat Çakmak yönetiminde hazırlanan bağlama grubunun gösterisi ise nefesleri kesti. 2. ve 3.sınıfların hazırlamış olduğu ‘’Anadolu’dan Geldik’’ adlı müzikli oyun ise büyük alkış adı. Oyunun ardından Kültürel varlıklarımızdan biri olan ‘’Hacivat ile Karagöz’’’ oyunu sahneye konuldu.

 

Gece, Müzik Öğretmeni Erdem Büyükkaya yönetiminde hazırlanan koro ve solo şarkılar, Kafkas oyun ekibinin gösterileri ve gecenin sunumunu yapan Betül Şaburak ve Şamil Hacıoğlu’nun “Her rüzgâr savuracak bir toz bulur, Her hayat yaşanacak bir can bulur, Her umut gerçekleşecek bir düş bulur, Bulunmayacak tek şey ise akıp giden zamandır, Zamanınız bol, umutlarınız gerçek, dostluklarınız baki olsun. Her şey gönlünüzce olsun…” Sözleri ile son buldu.

 

Gecede ayrıca Kütüphanecilik Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Kitap Kurdu’’ adlı okuma kampanyasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Tacettin Durmuş 

SUSUZ 100 YIL YİBO (7).JPG  
SUSUZ 100 YIL YİBO.JPG   
SUSUZ 100 YIL YİBO (4).JPG  
SUSUZ 100 YIL YİBO (3).JPG  
SUSUZ 100 YIL YİBO (2).JPG   
SUSUZ 100 YIL YİBO (6).JPG  

Önceki ve Sonraki Haberler