Kars'ta Okul İkna Ekibi Görevde

Kars'ta Okul İkna Ekibi Görevde

Kars'ın Susuz ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı okula gitmeyen öğrenciler, kurulan ikna ekibi sayesinde yeniden okula kazandırılıyor.

 

İlçe bünyesinde kurulan ‘İkna Komisyonu’ üyeleri, ilçe genelinde eğitimi yarım bırakan öğrencilerin ailelerini ziyaret ederek çocukların eğitimlerini tamamlaması yönünde ikna ediyor.
 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, lise ve YİBO müdürleri, müdür yardımcıları, ilçedeki dört rehber öğretmen ve çeşitli branşlardan dört öğretmen olmak üzere toplam 14 kişilik ikna ekibinin, ilçenin bütün köylerini dolaşarak, çeşitli sebeplerle okula gidemeyen öğrencilerin ailelerini ikna çalışmaları sonuç verdi.
 
 
Özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması için hummalı bir çaba veren komisyon üyeleri, amaçlarının çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak olduğunu kaydetti.
 
 
Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, “Ben de ilkokuldan liseyi bitirene kadar yatılı okudum. O zamanlar imkânlar şimdiki kadar iyi değildi. Şimdi YİBO’ları dolaşıyorum imkânlar çok iyi. Sabah kahvaltında açık büfe uygulanıyor. Diğer öğünlerde öğrencilere uygulanan anketlere göre öğrencilerin sevdikleri yemekler çıkıyor. Geçmişte yatakhanelerde koğuş sistemi vardı şimdi ise oda sistemine geçilmiş. YİBO’larımız adeta beş yıldızı otel gibiler.” dedi.
 
 
75.Yıl İMKB YİBO Fen ve Teknoloji öğretmeni Elif Aras da annelere seslenerek, ”Biz 5 kız kardeşiz babam hepimizi okuttu. Öğretmen etti siz de çocuklarınızı okutabilirsiniz.” dedi.
 
 
İkna ekibi üyeleri, ilçenin bütün köylerindeki devamsız öğrencilerin evlerini kar, kış, ayaz demeden dolaşacaklarını ve çocukları okullu yapacaklarını belirtti.
FGFG




Önceki ve Sonraki Haberler