Kars’ta Osmanlı Evlerine Rağbet Büyük!

Kars’ta Osmanlı Evlerine Rağbet Büyük!

Kars Valisi Rahmi Doğan, Osmanlı Mahallesi Projesi kapsamında yapılacak olan 20 adet evin açık ihale usulü ile satışa çıkarılacağını, talebin fazla olduğu için sabit bir fiyat üzerinden satılmayacağını dile getirdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Rahmi Doğan, Kars’ta başlayan ve hızla devam eden Osmanlı Mahallesi Projesi kapsamında 20 tane Osmanlı Evi yapılacağı ve fiyatının ise henüz belli olmadığını söyledi.

Osmanlı Mahallesinde 4 tip ev yapıyoruz, büyüklükleri farklı, mimarileri genelde birbirine yakın, kottan dolayı 2,5 kat, 3 kat gibi çıkıyor ama aslında 2,5 kat. En alt katta saunasıdır, spor salonudur, kileridir var. Oradan asansörle üst kata çıkıyorsun, üst katta bir tane salon, mutfak ve bir tane oturma odası var, onun üstünde de yatak odaları olan bir mekan. 20 tane ev sığıyor, 3 bin 500 metrekarelikte bir Osmanlı Çarşısı sığıyor, alt katına ise bizim yöresel ürünlerimizin satıldığı kaşardır, peynirdir, baldır gibi ürünlerin satışını, üst kat kısımlara ise kafeterya ve lokanta olarak işletmeyi düşünüyoruz. 3 bin 500 metrelik Osmanlı Çarşısını satmayı düşünmüyoruz ama evleri satmayı düşünüyoruz. Çünkü evleri satalım ki insanlar gelsin otursun istiyoruz. Biz orayı satalım vatandaş otursun hem mahalle ve Evliya Camiine bir hareketlilik olsun istiyoruz. Onu da ihale ile satacağız henüz bir fiyat belli değil. fiyat maliyet ile birlikte ortaya çıkacak, onun üzerine belli bir oran kar konulacaktır, kardan sonra açık ihale ile satılacaktır. Evler tamamlandığında tek tek açık ihale ile satılacak. 20 tane ev var muhammen bedeli olur oradan başlarsınız artırmaya kim kaça kadar çıkarsa fiyat orada biter en yüksek verene ev satılır. Öteki türlü sabit bir fiyat üzerinden satışa çıkartma imkanımız yok çünkü aşırı bir talep var.

Projenin bittiğini belirten Vali Doğan kuruldan geçtikten sonra ihaleye çıkacağını ve ihaleye giren firmalar arasında tekliflere göre ihale edileceğini belirtti.

Vali Doğan Beylerbeyi Sarayını da ayrı ihale edeceğini de dile getirerek, hem Osmanlı Mahallesi Projesinin hem de Beylerbeyi Sarayının projelerinin kuruldan geçtikten sonra ihalesinin yapılacağını söyledi.

Her iki projenin de finansmanının bir kısmını hem DAP’tan hem de SERKA’dan aldıklarını ifade eden Vali Doğan, “Ben bu sene kabasını bitirelim hesabı yapıyorum, belki incesi bitmeyebilir ama evlerin tamamını bitirmeyi düşünmüyoruz. Yani sıvasını vurduktan sonra incesini alan kişinin kendisi yapsın. Fayansıdır, dolabıdır kendi zevkine göre döşesin düşüncesi ile o kısımlarını bırakıp alan kişinin kendisi tamamlasın diye düşüncemiz var.”

Vali Doğan Osmanlı Mahallesi Projesinin kuruldan geçmediği için yayınlamadığını dile getirerek kendi telefonunda bulunan projeyi basın mensuplarına göstererek, evlerin tamamı Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılacağını söyledi.

Vali Doğan daha sonra basın mensupları ile birlikte Kars Kalesinden yapımı devam eden Osmanlı Mahallesi Projesi çalışmalarını göstererek, evlerin ve çarşının nereye yapılacağını tek tek anlattı.

kars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(1).jpgkars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(2).jpgkars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(3).jpgkars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(4).jpgkars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(7).jpgkars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(5).jpgkars’ta-osmanli-evlerine-ragbet-buyuk!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler