Kars'ta Ot Yangını

Kars'ta Ot Yangını

Kars'ın Kağızman ilçesi Çeperli köyünde ot yangını çıktı. Çıkan yangında olası can kaybı yaşanmazken tandır damını da yanarak kül oldu.

Edinilen bilgilere göre; Kağızman'a 15 kilometre uzaklıkltaki Çeperli köyünde henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, köyde kışın hayvanlara verilmek için istiflenen ot yığınına sıçradı. Köy halkının söndürmek için seferber olduğu yangına, Kağızman Belediyesi yangın söndürme ekipleri de müdahale etti. Yaklaşık 6 saat süren yangın söndürme çalışması sonucunda, Sebahattin Yıldız'a ait ot yığını ve tandır damı yanarak kül oldu.

Çıkan yangında mağdur olan Sebahattin Yıldız yangının çıkış sebebini henüz bilmediklerini belirterek, "50 haneli köyde hepimiz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Kışın hayvanlarımıza bakmak için yaz aylarında biçtiğimiz otları köye getiriyoruz. Bugün yangın sonucunda otlarımızın hepsi yandı.aile olarak mağdur durumda Kaldık kışın hayvanlarımızı nasıl besleyeceğiz. Umarım en kısa zamanda yetkililer bu mağduriyetimizi giderir. Bizler de ilgili yerlere müracaatlarımızı yapacağız." dedi.

karsta-ot-yangini-(1).jpgkarsta-ot-yangini-(2).jpgkarsta-ot-yangini-(3).jpgkarsta-ot-yangini-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler