Kars'ta Pancar Alım Kampanyasına Rüzgar Etkisi!

Kars'ta Pancar Alım Kampanyasına Rüzgar Etkisi!

Kars Şeker Fabrikası’nın 23. Dönem 2016 - 2017 Pancar Alım Kampanyasında rüzgar paniği yaşandı.

Törenin başlamasına az bir zaman kala etkili olan rüzgar; platformu, halıları, flamaları uçurdu. Soğuk havanın da etkili olduğu tören olumsuz hava koşulları yüzünden kısa sürdü.

Fabrikanın bahçesinde gerçekleştirilecek olan tören için tüm hazırlıklar tamamlandı. Protokol ve katılımcı platformu kuruldu, üzerlerine çadır çekildi. Türk bayrakları, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri, Türk Şeker flaması asıldı, kürsüden protokol çadırına halılar serildi, kokteyl için masalar kuruldu, törenin başlaması beklendi.

Vali Rahmi Doğan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın tören alanına gelmesiyle birlikte aniden başlayan şiddetli rüzgar saniyeler içinde protokol çadırını havaya uçurdu. Neye uğradığı şaşıran protokol mensupları havanın da soğuk olmasıyla paltolarına bürünüp koltuklarına oturdular ve rüzgarın dinmesini beklediler. Bir süre beklendikten sonra törene geçildi. Tören devam ederken etkisini sürdüren rüzgarın uçurduğu protokolün platform çadırını fabrika görevlileri elleriyle tuttu. Bir süre sonra rüzgarla baş edilmeyeceği anlaşılınca çadırın kalan kısımlarındaki ipler kesildi ve çadır tamamen kaldırıldı.

Halk ozanları Bilal Esrarı ve Ensar Şahbazoğlu’nun sahne aldığı sırada ise rüzgarın sık sık havaya uçurduğu protokol için serilen platformun önündeki halılar görevlilerce kaldırıldı. Ayrıca, konuşma kürsüsünün arkasındaki pancar kantar istasyonuna asılan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini rüzgarın havaya uçurmaması için tören boyunca fabrika çalışanları elleriyle tuttu.

Bu mücadele, rüzgarın azizliğine uğramamak için tören boyunca devam etti. Konuşmalarda da soğuk havaya değinildi ve Vali Rahmi Doğan, “Hava soğuk sizlerde üşüyorsunuz. Bizde konuşmayı şeker tadında yapalım ve açılışa geçelim” dedi. Fabrika Müdürü Abdullah Necli, Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop’un kısa konuşmaları, pancarı fabrikaya ilk getirenlere hediyelerinin verilmesi, kantar girişinde kurban kesimi, Müftü Mehmet Genç’in duası ve kantardan geçen traktörlerin pancarlarını teslim etmesinin ardından tören sona erdi.

Törene Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Azerbaycan Kars Başkonsolos yardımcısı Arzu Haydarova, Fabrika Müdürü Abdullah Necli, Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, Akyaka Sulama Birliği Başkanı Cemal Hasanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin düzgün, İl Müftüsü Mehmet Genç, fabrika çalışanları, pancar üreticileri, daire müdürleri ve fabrika çalışanları katıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler