Kars’ta Pancar Üretimi Rekor Kırdı

Kars’ta Pancar Üretimi Rekor Kırdı

1993 yılında hizmete giren Kars Şeker Fabrikası üretimde rekor kırarak binlerden on binlere, on binlerden yüzbinlere çıktı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Şeker Fabrikası Müdürü İbrahim Yıldız ve Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, Gazeteci Yargıç Harmankaya’yı ziyaret etti. Yıldız ve Kop, Harmankaya ile Kars’ın şekeri hakkında istişarelerde bulundu.

Kars Şeker Fabrikası Müdürü İbrahim Yıldız, Kars Şeker Fabrikasının üretim alanında büyük ivme kazandığını belirterek, “3 bin ton şeker üretiminden 15 bin ton şeker üretimine, 20 bin ton pancar üretiminden ise 115 bin ton pancar üretimine çıktı.” dedi.

Yıldız, fabrika kapasitesinin 180 bin ton olduğunu ve amaçlarının bu kapasiteyi yakalayarak fabrikanın 180 bin ton kapasite ile çalışmasını sağlayarak Kars’ın ekonomisine ivme kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yıldız, Kars Şeker Fabrikasının geçtiğimiz haftalarda yaşanan aşırı rüzgarlardan uçan çatının onarım işinin başladığını dile getirerek, “Malumunuz fabrikamız sigortalıdır. Yaşanan doğal afetin zararını karşılayacak olan sigorta işlemlerinin gecikmesi nedeniyle çatının onarım işi geç başladı. Bu onarım işi yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanacak.” diye konuştu.

kars’ta-pancar-uretimi-rekor-kirdi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler