Kars’ta PKK/KCK operasyonu: 9 gözaltı

Kars’ta PKK/KCK operasyonu: 9 gözaltı

Kars merkezli Kağızman ve Diyarbakır’da PKK/KCK’ya yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülmekte olan PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında; PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen 10 kişinin yakalanmalarına yönelik, Kağızman ve Diyarbakır’da eşzamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, 9 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 1 kişinin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Operasyonda yakalanan kişilerin ikametlerinde yapılan aramalarda bulunan 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 7 adet av tüfeği fişeği, 1 adet ruhsatlı 9 milimetre çapında tabanca, 178 adet 9 milimetre çapında tabanca fişeği , çok sayıda dijital materyal ve dokümanlar ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Konuyla ilgili Kars il Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak, bölge halkımızın da desteği ile ilimizin huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla, il genelinde terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler