Kars’ta Ramazan öncesi fahiş fiyat denetimi yapıldı

Kars’ta Ramazan öncesi fahiş fiyat denetimi yapıldı

Kars Belediyesi, son aylarda yaşanan hayat pahalığından kaynaklı olarak fahiş fiyatlarla temel ihtiyaç maddesi satan marketlere yönelik denetimlerine devam ediyor.

Belediye ekiplerinin marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerini Ramazan öncesi yapmaları dikkat çekiyor. Denetim yapan ekipler, satılan her türlü ürünün gramajı ve tüketim tarihinin yanı sıra, irsaliyeli olarak alış ve satış üzerindeki kar marjı ile diğer kurallara uygunluk konularını kontrol ediyor.

Denetimler esnasında; alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdıkları gibi, etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edilmeleri durumunda da rapor tutarak gerekli cezai işlemler uygulandı.

Öte yandan Kars Belediyesinden yapılan açıklamada yaklaşan Ramazan öncesi ve Ramazan boyunca, başta fahiş fiyatlar olmak üzere gerekli konularda diğer denetimlerin de aralıksın olarak devam edeceği bildirildi.

kars’ta-ramazan-oncesi-fahis-fiyat-denetimi-yapildi-(1).jpgkars’ta-ramazan-oncesi-fahis-fiyat-denetimi-yapildi-(2).jpgkars’ta-ramazan-oncesi-fahis-fiyat-denetimi-yapildi-(3).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler