Kars'ta Ramazan Pahalılığı!

Kars'ta Ramazan Pahalılığı!

Kars’ta Ramazan ayı nedeniyle kent merkezinde kurulan semt pazarlarında ve manavlarda sebze ve meyve satışlarında artış yaşanmıyor. Nedeni ise son zamanlarda çıkan yeni ürünlerin fiyatlarının çok pahalı oluşu.

Özellikle yaz meyvelerinden Armut kilo gram fiyatı 7 TL olurken, bunu takip eden kara üzüm 5 TL, muz ise 6 TL ‘den satılıyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların en çok mevsim meyvelerinden karpuzu tercih ettiği belirtiliyor.

Uzun yıllar manavcılık yapan Ahmet İlkar, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte karpuz satışlarının arttığını belirterek, müşterilerinin fiyat olarak daha ucuz olan karpuzu tercih ettiklerini belirtti. İlkar, “Şuan karpuzun kilosunun 75 Kuruş’tan satıyoruz, Adana karpuzunu ise kilosunu 800 kuruştan satıyoruz. Müşterileri meyveler içerinde karpuzu daha çok tercih ediyor. Ramazan ayına girmemiz münasebetiyle iftar vakti evlerine giden vatandaşlar karpuz alımı daha da arttı. İnsanlar oruçların yaz olması sebebiyle tatlı yerine karpuz tercih ediyor. Hem daha sağlıklı hem de doğal ürün. Bizler de senelerce burada müşterilerimize en iyi hizmeti yapmak için çalışıyoruz. Vatandaşlar karpuzun yanı sıra en çok satın aldıkları şey domates oluyor.” Dedi.

karsta-ramazan-pahaliligi!-(1).jpgkarsta-ramazan-pahaliligi!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler