Kars'ta Resim sergisi Açılışı

Kars'ta Resim sergisi Açılışı

Kars Valisi Eyüp Tepe, turizmde taksi şoförünün öneminden söz ederek, “Bir ile gelen bir misafirin en önemli intibaları taksiden başlıyor.” dedi.

 

Vali Tepe, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kars turizmiyle ön plana çıkabilecek çok önemli potansiyellere sahip bir ilimizdir. Bize düşen bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip, hak ettiğimiz geliri ve kazancı sağlayacak bir seviyeye çıkarmak. Bunu sağlamak için sadece yatırımlar yapmak, oteller, lokantalar açmak yetmiyor. Bir ile gelen bir misafirin en önemli intibaları taksiden başlıyor. Sizler bu konuyla alakalı birçok anı biliyorsunuzdur. Genellikle şehrin nabzı taksiciden tutuluyor, dolayısıyla da ilimizin turizmi taksiciden başlıyor garsonuna kadar devam eden bir süreçte toplumun tüm katmanlarıyla beraber el ele vererek anca belli bir seviyeye getirilebilir.” dedi.
 
Vali Tepe daha sonra şunları söyledi:
“Bizler de bu anlamda önemli bir çaba içerisinde olmalıyız. Yurt dışından örnek verecek olursak; Oralarda özellikle ön plana çıkmış, dünyada önemli bir marka haline gelmiş illerde toplumun tüm kesimleri turizmden gelir elde edebiliyor. Dolayısıyla turizme sahip çıktığı gibi, turiste sahip çıkıyor. Dolayısıyla evine gelen bir misafir gibi ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Bizim de bunu sadece otel işleten, lokanta işleten işletmecilerin bir gelir kapısı gibi görmeden bunu tabana (Ayşe teyzemize, Mehmet beyimize) kadar ulaştırmamız lazım ki onların da cebine turizmden gelir girebilsin ve herkes turizmden bir gelir elde edebilsin. Çünkü bunlar olmadan yeterince sahiplenilemiyor ve o umursamaz tavır yüzünden sizin otelde gösterdiğiniz 1’inci sınıf hizmet çok gözükmüyor ve olumsuz intibalarla buradan ayrılabiliyorlar. Yapılan araştırmalara göre turizm faaliyetine giden bir turist en çok neye dikkat çeker araştırmasında çok çok önemli olarda arkadaş tavsiyesinin ön planda olduğu dikkat çekiyor. Dolayısıyla biz buradan bir misafirimizi uğurlarken o memnuniyeti ona vermemiz lazım ki, o da arkadaşlarına, çevresine Kars’ımızı, kültürümüzü, sahip olduğumuz değerleri olumlu yönde anlatsın. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Turizm Haftası’nı kutluyorum kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler