Kars'ta ruhsat, gıda ve hijyen denetimi

Kars'ta ruhsat, gıda ve hijyen denetimi

Kars'ın Kağızman İlçesinde Belediye Denetim ve Zabıta ekipleri, fırın, lokanta, market ve gıda ürünlerinin satıldığı yerlerde ruhsat, gıda, temizlik ve hijyen denetimi yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Veteriner hekim, gıda teknikeri ve zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde fırın, lokanta ve pastane sahiplerine hijyenik ortamın sağlanması ve temiz bir ortamda çalışmaları için gerekli uyarılar yapılarak, eksikliklerin en geç 10 gün içinde giderilmesi gerektiği bildirildi. 

Kağızman Zabıta Müdürü Şahin Cücü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın hijyen ortamlarda, sağlıklı gıdalar tüketmelerini sağlamak üzere denetlemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Denetlemelerimiz artarak devam edecektir. Bir hafta içerisinde bir çok iş yerlerine giderek denetlemelerde bulunduk. İlk etapta form dolduruyoruz. Eksiklikleri olan esnafları uyarıyoruz. 10 gün süre veriyoruz, sonra ikinci denetimde eksikliklerini gidermeyen iş yerlerine gerekli cezai işlem uygulayacağız." dedi. 

İlçe de bulunan bütün iş yerlerini denetleyeceklerini aktaran Cücü, Kağızman Belediyesi olarak öncelikli görevlerinin halkın sağlığını korumak olduğunu ifade etti.

karsta-ruhsat,-gida-ve-hijyen-denetimi-(1).jpgkarsta-ruhsat,-gida-ve-hijyen-denetimi-(2).jpgkarsta-ruhsat,-gida-ve-hijyen-denetimi-(3).jpgkarsta-ruhsat,-gida-ve-hijyen-denetimi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler