Kars'ta Saman Fiyatları Düştü

Kars'ta Saman Fiyatları Düştü

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, ithal kaba yemin bölgeye gelmesinin hayvan fiyatlarının artmasıyla besicilerin yüzünün güldüğünü kaydetti.

AK parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, ot ve saman fiyatlarının düşmesinin hayvan pazarında canlılık yaşanmasına sebep olduğunu ve besicilerin elinde bulunan hayvanlarının fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

Bölge milletvekilleriyle birlikte Tarım Bakanlığı’na gittiklerini ve Bakan Mehti Eker’e konuyu ilettiklerini ifade eden Prof. Dr. Yunus Kılıç, yapılan çalışmalar sonrasında ithal samanın bölgeye girmesiyle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarının yem sorununu çözdüklerini söyledi.

Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Özellikle yem konusu sürekli bizim üzerinde durduğumuz bir husustu. Sıkıntıları biliyorduk. Hayvanın ucuza satıldığını biliyorduk. Hayvancılıkla uğraşan bölge insanının sorunlarını biliyorduk. Bu konuya sessiz kalmamız olmazdı. Konuyu bölge milletvekili arkadaşlarımızla birlikte sayın bakanımıza taşıdık. Sağolsun sayın bakanımızın da girişimleriyle Gürcistan’dan ülkemize kaba yem geldi. Bu da tavan yapan saman fiyatlarını düşürdü. Ve vatandaşın elindeki hayvan para etmeye başladı. Hem yem fiyatları düştü. Hem de bu işle uğraşanların yüzü güldü. Ve yem sorunu da ortadan kalktı” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler